"Τρύπα" 1,6 εκατ. ευρώ σε δημοτική επιχείρηση

"Τρύπα" 1,6 εκατ. ευρώ σε δημοτική επιχείρηση

Το ένα μετά το άλλο ξεφυτρώνουν τα σκάνδαλα. Διαβάστε για τα "εξαφανισμένα" 1,6 εκατομμύρια ευρώ σε δημοτική επιχείρηση του δήμου Καλαμαριάς

Διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για την τρύπα 1,6 εκατομμυρίων ευρώ που διαπίστωσαν οι οικονομικοί επιθεωρητές σε δημοτική επιχείρηση του Δήμου Καλαμαριάς παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Η εντολή για την έρευνα στη δημοτική επιχείρηση Τελετών και Αρωγής του δήμου Καλαμαριάς, η οποία ανατέθηκε στο ΣΔΟΕ, δόθηκε από τον αρμόδιο εισαγγελέα για οικονομικά εγκλήματα Λάμπρο Τσόγκα, δόθηκε έπειτα από σχετικό πόρισμα που συνέταξαν οι οικονομικοί επιθεωρητές.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της υπεξαίρεσης.

Ο αρμόδιος οικονομικός εισαγγελέας για οικονομικά εγκλήματα Λάμπρος Τσόγκας έδωσε εντολή στους άνδρες του ΣΔΟΕ να διενεργήσουν προκαταρκτική εξέταση, ελέγχοντας τόσο το νυν δήμαρχο Θεοδόση Μπακογλίδη, όσο και τον πρώην, Χριστόδουλο Οικονομίδη, καθώς και τους διατελέσαντες την τελευταία δεκαετία αντιδήμαρχοι οικονομικών, γενικοί γραμματείς αλλά και διευθυντικά στελέχη των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου.

Αντικείμενο ξεχωριστής έρευνας από την ίδια Αρχή, θα αποτελέσει καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, η εν λόγω Δημοτική Επιχείρηση έκανε χρήση κτιριακών εγκαταστάσεων του δήμου, δίχως να αποδίδει μισθώματα.

SHARE:

24Media Network