Τσακαλώτος: ‘Την Παρασκευή εγκρίνεται η δόση’

Τσακαλώτος: ‘Την Παρασκευή εγκρίνεται η δόση’
Speech by Minister of Finance Euclid Tsakalotos, at National Center for Public Administration, in Athens, on July 5, 2017 / , , 5 , 2017 George Vitsaras / SOOC

Βέβαιος ότι την ερχόμενη Παρασκευή θα εγκριθεί από τον ESΜ η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά από την τηλεδιάσκεψη του ESM στην οποία συμμετείχε

«Είμαι βέβαιος 100% ότι την Παρασκευή θα μας εγκρίνουν την δόση», τόνισε πριν λίγη ο υπουργός οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της πρωινής τηλεδιάσκεψης του Δ.Σ. του ESM σε επίπεδο υπουργών οικονομικών.

Ο υπουργός οικονομικών παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητας σε τα προαπαιτούμενα που ζητά κυρίως το ΔΝΤ συγκεκριμένα τόνισε ότι προέκυψε η έλλειψη μιας υπουργικής απόφασης που αφορά στην εφαρμογή τον εξωδικαστικό μηχανισμό και άλλης μιας απόφασης που σχετίζεται με το άνοιγμα του επαγγέλματος του μηχανικού χωρίς όπως να διευκρινίζει τι ακριβώς λείπει.

Πάντως τόνισε ότι το θέμα με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές την θερινή περίοδο όπου εκκρεμούσε επίσης μια υπουργική απόφαση έχει λυθεί.

Σε ότι αφορά την νομική γνωμοδότηση περι της συνταγματικότητας των περικοπών των συντάξεων που έχει ψηφιστεί για το 2019 ανέφερε ότι “δεν είναι για τώρα” και δεν το ζητεί το ΔΝΤ.

Τέλος προανήγγειλε την αποστολή σήμερα ή αύριο προς το ΔΝΤ του τρίτου προγράμματος της Ελλάδας με το Ταμείο το οποίο θα σταλεί υπογεγραμμένο με την μορφή της επιστολής προθέσεων (letter of Intend).

πηγή φωτογραφίας: sooc

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα