ΤτΕ: Σταματά η άρση δανειοδότησης της Attica Bank

ΤτΕ: Σταματά η άρση δανειοδότησης της Attica Bank

Με ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ελλάδος εξηγεί πως τίθεται τέρμα στο διοικητικό κενό και έτσι αίρονται άμεσα οι περιορισμοί χορήγησης νέων πιστώσεων

Άμεσες οι εξελίξεις στο τραπεζοπιστωτικό σύστημα και συγκεκριμένα στην Τράπεζα Αττικής, η οποία μετά την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου επιστρέφει και πάλι σε ομαλή λειτουργία. Έπειτα από Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Αττικής που έθεσε “τέρμα στο διοικητικό κενό”, η τράπεζα “ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον” όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος. Η Τράπεζα, όπως αναφέρει η ΤτΕ,  έχει δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας σημαντικά υψηλότερο από το ελάχιστο αποδεκτό όριο και συνθήκες ρευστότητας που υποστηρίζονται κανονικά από το πλαίσιο παροχής ρευστότητας του Ευρωσυστήματος. Ως εκ τούτου αίρονται οι όποιοι περιορισμοί είχαν επιβληθεί στο ίδρυμα αναφορικά με τη χορήγηση νέων δανείων.

Νωρίτερα, και μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης το NEWS 247 είχε σημειώσει πως σύμφωνα με πληροφορίες εντός της ημέρας θα καταργούνταν ο περιορισμός της δανειοδότησης. Ο μη εκτελεστικός πρόεδρος της τράπεζας κ. Π. Ρουμελιώτης εξέφρασε τη λύπη του που τις τελευταίες ημέρες δημιουργήθηκε ένας τόσος μεγάλος θόρυβος σχετικά με την νέα διοίκηση της τράπεζας. “Δεν είμαι διατεθειμένος να παίξω κανένα πολιτικό παιχνίδι. Ως τεχνοκράτης και επαγγελματίας έχω στόχο να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία της Attica Bank. Μην περιμένετε εκπτώσεις, συμβιβασμούς, ούτε δεχόμαστε επιρροές από κανέναν. Είναι βέβαιος ότι θα κερδίσουμε τη μάχη για το καλό της χώρας και της τράπεζας”.

Δείτε την Ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος:

Η σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Αττικής θέτει τέρμα στο διοικητικό κενό και επιτρέπει στην τράπεζα να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Οι σημερινές αποφάσεις της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης αποτελούν ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου εταιρικής διακυβέρνησης της Τράπεζας Αττικής.

Η Τράπεζα της Ελλάδος θα συνεργαστεί στενά με τη νέα Διοίκηση της τράπεζας για την περαιτέρω ενίσχυση και βελτίωση των υποδομών και λειτουργιών της.

Η Τράπεζα Αττικής έχει δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας σημαντικά υψηλότερο από  το ελάχιστο αποδεκτό όριο και συνθήκες ρευστότητας που υποστηρίζονται κανονικά από το πλαίσιο παροχής ρευστότητας του Ευρωσυστήματος.

Μετά της σημερινές εξελίξεις, η ΤτΕ αίρει άμεσα τους  περιορισμούς στη χορήγηση νέων πιστώσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα