Τυπική συνεδρίαση του Euro Working Group με… άρωμα Ελλάδας

Τυπική συνεδρίαση του Euro Working Group με…  άρωμα Ελλάδας
INTIME NEWS

Το βράδυ της Παρασκευής φεύγει τελικά από την Ελλάδα το κουαρτέτο. Μηδενική ανάπτυξη το 2015 και ύφεση 0,7% προβλέπει για την οικονομία η Κομισιόν

Συνεδριάζουν σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, οι επιτελείς των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Euro Working Group).

Αν και πρόκειται για μια τυπική συνεδρίαση, δεδομένης της συνεδρίασης του Eurogroup της ερχόμενης Πέμπτης (11 Φεβρουαρίου), οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, είναι σχεδόν βέβαιο, πως θα συζητήσουν το ελληνικό ζήτημα.

Επισήμως, οι επιτελείς των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να προετοιμάσουν την ατζέντα του Eurogroup της Πέμπτης, αλλά ανεπισήμως θα συζητήσουν την πορεία της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. Δεδομένης της κρίσιμης συγκυρίας, καθώς ο νέος γύρος διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών βρίσκεται σε εξέλιξη, οι Ευρωπαίοι είναι δεδομένο πως θα εξετάσουν τη μέχρι στιγμής πορεία των διαβουλεύσεων.

Υπενθυμίζεται εδώ πως οι δανειστές έχουν ήδη αρχίσει να ανοίγουν τα χαρτιά τους, εγείροντας τις πρώτες ενστάσεις στις ελληνικές προτάσεις.

Στο μεταξύ, όπως έγινε πριν από λίγο γνωστό, το κουαρτέτο δεν θα φύγει από την Αθήνα το μεσημέρι της Παρασκευής, αλλά λίγες ώρες αργότερα – και συγκεκριμένα το βράδυ της ίδιας ημέρας – προκειμένου να υπάρξει λίγος ακόμη χρόνος για να διανυθεί μέρος της απόστασης που χωρίζει κυβέρνηση και δανειστές.

Την ίδια στιγμή, στη δημοσιότητα έδωσε η Κομισιόν την έκθεσή της για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η Κομισιόν προβλέπει μηδενική ανάπτυξη το 2015, ύφεση 0,7% το 2016 και ανάπτυξη 2,7% για το 2017.

(Φωτογραφία: intimenews)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα