Βαρουφάκης: "Η κυβέρνηση θα λάβει κι άλλα μέτρα"

Βαρουφάκης: "Η κυβέρνηση θα λάβει κι άλλα μέτρα"

Τι δήλωσε ο καθηγητής Γιάννης Βαρουφάκης, για τα "ψέματα της κυβέρνησης"

Για "ψέματα" κατηγορεί την κυβέρνηση ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης, σημειώνοντας ότι θα λάβει νέα μέτρα.

"Το πρώτο ψέμα είναι ότι αν δεν περάσουν τα μέτρα, θα πτωχεύσουμε, διότι έτσι κι αλλιώς με τα μέτρα αυτά η πτώχευση θα είναι παταγώδης", είπε ο Γιάννης Βαρουφάκης και το δεύτερο ψέμα είναι πως "αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία".

Ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε, ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε πει κάποια στιγμή ότι θα είναι τα τελευταία μέτρα κι ότι αν χρειαστεί να περάσει εκ νέου μέτρα, θα παραιτηθεί, "κάτι που δεν έκανε ποτέ".

Επιπλέον, ο κ. Βαρουφάκης επεσήμανε ότι τα έξοδα δεν πρέπει να μειωθούν κατά 11,5 δισ. ευρώ, αλλά κατά 2,5 δισ., κάτι που "γίνεται πολύ απλά με συμπίεση από πάνω προς τα κάτω του υψηλότερου μισθού και της υψηλότερης σύνταξης".

Σε προηγούμενη συνέντευξή του, ο κ. Βαρουφάκης είχε χαρακτηρίσει "λάθος" την επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος, υποστηρίζοντας ότι η επιμήκυνση θα απαιτήσει νέα χρηματοδότηση τουλάχιστον 30 δισ. ευρώ, τα οποία κανείς δεν θέλει να δανείσει στην Ελλάδα.

Αυτά τα 30 δισ. ευρώ, όπως είχε αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης, η Ελλάδα θα μπορούσε να τα αντλήσει με τρεις τρόπους :

Παίρνοντας μέτρα επιπλέον 30 δισ. βυθίζοντας οριστικά τον ελληνικό λαό στην φτώχεια

Με εγγυήσεις του δημοσίου, οι οποίες είναι εξαιρετικά ασύμφορες αφού έχουν υψηλά επιτόκια και βαραίνουν το δημόσιο χρέος

Με νέα δάνεια από τους εταίρους, οι οποίοι ωστόσο αρνούνται να χρηματοδοτήσουν εκ νέου την Ελλάδα

Ακόμη, ο κ. Βαρουφάκης κάλεσε τον Γιάννη Στουρνάρα να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό "|γιατί ως τεχνοκράτης οφείλει να μιλάει αληθινά και όχι με μισόλογα, όπως οι πολιτικοί, ή να λέει ψέμματα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βαρουφάκης: "Λένε ψέματα, η επιμήκυνση θα επιδεινώσει το πρόβλημα"

Βαρουφάκης: "Η κυβέρνηση ρίχνει φωτιά στη βενζίνη της ύφεσης"

SHARE:

24Media Network