Βαρουφάκης από τη Ρώμη: Η Ελλάδα ζητά συμφωνία για το πέρασμα σε μία μεταμνημονιακή εποχή μετά τον Ιούνιο ανάκαμψης

Βαρουφάκης από τη Ρώμη: Η Ελλάδα ζητά συμφωνία για το πέρασμα σε μία μεταμνημονιακή εποχή μετά τον Ιούνιο ανάκαμψης

Η Ελλάδα χρειάζεται συμφωνία όχι μόνο για την επίλυση του προβλήματος ρευστότητας και μία έξοδο από τις σημερινές διαπραγματεύσεις, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών. Σε καλό κλίμα η συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του

Συνάντηση με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών, Πιερ-Κάρλο Πάντοαν, είχε σήμερα ο Γιάννης Βαρουφάκης στη Ρώμη.

«Ο κοινός σκοπός δεν είναι άλλος από το να υπάρξει μία συμφωνία που όχι μόνο θα, αλλά το πιο βασικό από όλα - αυτός είναι ο λόγος που εκλεγήκαμε κιόλας- είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες για το πέρασμα σε μία μεταμνημονιακή εποχή μετά τον Ιούνιο, ανάκαμψης και ουσιαστικής ανάπτυξης για την ελληνική κοινωνική οικονομία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

Ταυτόχρονα εξήγησε πως με τον Ιταλό ομόλογό του, είχαν μία περιεκτική συζήτηση, καθώς μιλούν την ίδια γλώσσα και έχουν τον ίδιο σκοπό.

Η γλώσσα είναι η γλώσσα του ορθολογισμού, που είναι το μόνο όπλο που έχουμε εναντίον της κρίσης και με το οποίο μπορούμε να βρούμε πολύ γρήγορα μία λύση, εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο Γ. Βαρουφάκης έχει ήδη ρίξει από χθες τον πήχη των προσδοκιών για την έκβαση του Eurogroup της Δευτέρας 11 Μαΐου.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησής του χθες στις Βρυξέλλες με τον Ευρωπαίο επίτροπο, αρμόδιο για θέματα Οικονομικών Υποθέσεων, Π. Μοσκοβισί, ο Γ. Βαρουφάκης δήλωσε πως θα υπάρξει μια παραγωγική και εποικοδομητική συζήτηση στο Eurogroup της Δευτέρας, αλλά όχι επίτευξη οριστικής συμφωνίας.

Δεν θεωρώ πως είναι πιθανή η επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της 11ης Μαΐου, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, μετά το τέλος της συνάντησής του με τον επίτροπο.

Οι επαφές του Γ. Βαρουφάκη θα συνεχιστούν, με στόχο να προετοιμάσει το έδαφος για το Eurogroup της Δευτέρας.

Την Παρασκευή θα βρεθεί στη Μαδρίτη για να συναντήσει και τον Ισπανό υπουργό Οικονομικών, Λ. Ντε Γκίντος.

Από τη μεριά του ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι "Υπάρχει η βούληση όλων των μερών, του Eurogroup και της ελληνικής κυβέρνησης να φτάσουμε σε μια θετική λύση"

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημόσιο ενημερωτικό τηλεοπτικό κανάλι Rai News, ο Πιερ Κάρλο Πάντοαν απαντώντας σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων είπε πως :"Υπάρχει η βούληση όλων των μερών, του Eurogroup και της ελληνικής κυβέρνησης να φτάσουμε σε μια θετική λύση η οποία να ενισχύσει την παρουσία της Ελλάδας στην ζώνη του ευρώ. Θα δούμε αν μια συμφωνία θα μπορέσει να επιτευχθεί στις 11 Μαΐου ή λίγο αργότερα. Εκφράσαμε την ενθάρρυνσή μας να παρουσιασθεί μια δέσμη μεταρρυθμίσεων και θεωρώ ότι η Ελλάδα θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί".

SHARE:

24Media Network