Βαρουφάκης : Παραμένω υπ. Οικονομικών και διαπραγματευτής της Ελλάδας

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Υπουργός οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης,ήπιαν καφέ μαζί στο Παγκράτι και γύρισαν πίσω με τα πόδια στο Μέγαρο Μαξίμου,Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Υπουργός οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης,ήπιαν καφέ μαζί στο Παγκράτι και γύρισαν πίσω με τα πόδια στο Μέγαρο Μαξίμου,Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Νέα ανάρτηση Βαρουφάκη που επιβεβαιώνει αυτό που είναι. Υπουργός Οικονομικών της χώρας δηλαδή και μέτοχος των διαπραγματεύσεων

Πριν από λίγες μέρες ο Έλληνας υπ. Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, με συνέντευξη του στην Γερμανική εφημερίδα Die Zeit δήλωνε πως εξακολουθεί να είναι υπεύθυνος για τις συνομιλίες που διεξάγονται με τους εταίρους της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται πιο κοντά σε μια συμφωνία.

Παράλληλα, έκανε επίθεση σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τον "τρόπο που παρουσιάζουν το θέμα".

Σήμερα, ο Γ. Βαρουφάκης έγραψε εκ νέου στο Twitter ότι παραμένει διαπραγματευτής της χώρας μας απαντώντας στον επικεφαλής οικονομολόγο της Allianz Μοχάμεντ Ελ Εριάν, και συγκεκριμένα σχολιάζοντας άρθρο του στο Bloomberg.

Ο διάσημος οικονομολόγος σε άρθρο του με τίτλο "Ο παθιασμένος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας αξίζει να ακουστεί" χαρακτηρίζει τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών ως "ανάσα φρέσκου αέρα" στο παρατεταμένο και εξουθενωτικό ελληνικό οικονομικό δράμα και αναφέρεται στην προσπάθεια της Ευρωζώνης να τον θέσει στο περιθώριο.

"Ο Βαρουφάκης είναι ανυπόμονος και δικαιολογημένα. Έχοντας δει τα δεινά του λαού του για τόσα πολλά χρόνια, που προκλήθηκαν – όπως θεωρεί - από κακοσχεδιασμένες πολιτικές, ήταν έτοιμος να ταρακουνήσει τα πράγματα.

Ωστόσο στον ενθουσιασμό του να φέρει μία κοσμογονική λύση, παραμέλησε τα μικρά βήματα που χρειάζονταν για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης.

Ήταν το στυλ το Βαρουφάκη που ανάγκασε τον Αλέξη Τσίπρα να τον θέσει στο περιθώριο ως απάντηση στην αυξανόμενη ευρωπαϊκή αγανάκτηση.

Η τελευταία σταγόνα ήταν το ασυνήθιστο αρνητικό κλίμα στην σύνοδο της Ρίγα στις 24 Απριλίου, που βγήκε δημοσίως", γράφει μεταξύ άλλων στο κείμενο του ο Ελ Εριάν.

Ο κ. Βαρουφάκης έσπευσε να απαντήσει μέσω social media τον συνάδελφό του και έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter:

"Ευχαριστώ για τα ευγενικά σου λόγια Ελ Εριαν. Και μία πληροφορία: Παρά τις φήμες που βασίζονται σε ευσεβείς πόθους, παραμένω υπουργός Οικονομικών και διαπραγματευτής της Ελλάδας στο Eurogroup".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ενδιάμεσες λύσεις τέλος. Η κυβέρνηση πάει για συμφωνία-πακέτο μέσα στο Μάιο

ΥΠΟΙΚ: Oυδέποτε ετέθη θέμα παραίτησης Βαρουφάκη

Ανοίγει ξανά ο φάκελος του σκανδάλου Siemens

Βαρουφάκης: Αν η Ευρωζώνη δεν αλλάξει, θα πεθάνει

SHARE:

24Media Network