Βαρουφάκης στον Guardian: Δεν υπάρχει ανάκαμψη αλλά ακόμη 42 χρόνια λιτότητας

O Γιάνης Βαρουφάκης
O Γιάνης Βαρουφάκης EUROKINISSI

Κάθε άλλο παρά συμφωνεί ο Γιάνης Βαρουφάκης με την άποψη ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει μετά το τέλος των μνημονίων. Τι έγραψε στη βρετανική εφημερίδα Guardian.

Το κυβερνητικό και ευρωπαϊκό αφήγημα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας μετά το τέλος των μνημονίων επιχειρεί να αποδομήσει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην βρετανική εφημερίδα "Guardian" o πρώην υπουργός Οικονομικών ισχυρίζεται ότι ανάκαμψη δεν πρόκειται να υπάρξει και ότι η Ελλάδα παραμένει υπό καθεστώς λιτότητας και φυλακής χρέους.

ADVERTISING

Xαρακτηριστικά, ο κύριος Βαρουφάκης τονίζει: "Μία πιο προσεκτική ανάγνωση των γεγονότων δείχνει ότι η πραγματικότητα στην Ελλάδα είναι διαφορετική. Την εβδομάδα που πέρασε η κατεστραμμένη Ελλάδα εισήλθε σε άλλα 42 χρόνια σκληρής λιτότητας και σ' ένα βαθύτερο καθεστώς χρεοδουλοπαροικίας.

Πως μπορεί αυτό να παρουσιάζεται ως το τέλος της λιτότητας και ως επανάκτηση της οικονομικής ανεξαρτησίας της Ελλάδας;"

Και καταλήγει το άρθρο του πρώην υπουργού Οικονομικών: "Αφού έσωσαν τις γαλλικές και τις γερμανικές τράπεζες εις βάρος των φτωχότερων πολιτών της Ευρώπης, αφού η Ελλάδα μπήκε στη φυλακή του χρέους, την περασμένη εβδομάδα οι πιστωτές της χώρας αποφάσισαν να μιλήσουν για νίκη. Εχοντας θέσει την Ελλάδα σε κώμα, το έκαναν μόνιμο και το ανακήρυξαν σταθερότητα. Εσπρωξαν το λαό μας στον γκρεμό και γιόρτασαν την αναπήδησή του στο σκληρό βράχο μίας μεγάλης κατάθλιψης ως απόδειξη ανάκαμψης".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Έξοδος από τα μνημόνια
SHARE:

24Media Network