Βασικός πυλώνας ο τουρισμός για την ανασυγκρότηση της Εύβοιας

Βασικός πυλώνας ο τουρισμός για την ανασυγκρότηση της Εύβοιας
Οι Βασίλης Κικίλιας και Σταύρος Μπένος

Στα 2 εκατ. ευρώ η τουριστική καμπάνια για το νησί, το 2022 – «Σεισμός – σωσμός» το μοντέλο για τον Σταύρο Μπένο.

Η Εύβοια βρίσκεται και θα παραμείνει στο επίκεντρο πολλών ενεργειών τα επόμενα χρόνια. Διότι η ανασυγκρότησή της, και ειδικά στο βόρειο τμήμα, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, θα κρατήσει για χρόνια και βέβαια όλοι περιμένουν τα βήματα που θα ακολουθηθούν προκειμένου τα χρήματα που θα δαπανηθούν να «πιάσουν τόπο» και να αποδώσουν το συντομότερο δυνατό.

Ο τουρισμός θα αποτελέσει κορυφαίο πυλώνα, ανάμεσα στους δέκα πυλώνες που εντάσσονται στο σχέδιο ανασυγκρότησης της Β. Εύβοιας, από τον Σταύρο Μπένο, επικεφαλής της Επιτροπής, ο οποίος κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, παρουσίασε ένα ολιστικό και ανθρωποκεντρικό σχέδιο.

Μάλιστα, ο Σταύρος Μπένος, χρησιμοποίησε τη φράση «σεισμός, σωσμός», που έλεγαν στην Καλαμάτα, έξι μήνες μετά τους σεισμούς του Σεπτεμβρίου του 1986. «Αυτό θα επιδιώξουμε να επιτύχουμε και τώρα, μέσα από αυτή τη μεγάλη καταστροφή. Γιατί οι καταστροφές, οι κρίσεις εμπεριέχουν και την αναγέννηση και την ελπίδα», τονίζοντας ότι ο τουρισμός είναι το όχημα που θα δώσει την ελπίδα, θα δώσει τις ανάσες, είναι εμπροσθοβαρές, θα ξεκινήσει πρώτος και θα δώσει για όλους ένα δείγμα γραφής για αυτό το οραματικό σχέδιο που ετοιμάζουμε, με στόχο η περιοχή αυτή να αναγεννηθεί.»

Παράλληλα, ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε την αύξηση της τουριστικής καμπάνιας του 2022 για την Εύβοια, από 1,5 σε 2 εκατομμύρια ευρώ, λανσάροντας και δέκα οριζόντιες δράσεις για το τουριστικό προϊόν στην Εύβοια, «σε μια προσπάθεια να τονωθεί η μέση ελληνική οικογένεια, οι άνθρωποι που ασχολούνται γύρω από το τουριστικό προϊόν, ξενοδόχοι, ξενοδοχοϋπάλληλοι και τα συναφή επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό, δηλώνοντας έμπρακτα το παρών.»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα