Βενιζέλος: "Άμεση εφαρμογή των αποφάσεων"

Ο Υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, δεξιά, συνομιλεί με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, αριστερά, στην συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ecofin) στις Βρυξέλλες, Τρίτη 12 Ιουλίου 2011. (EUROKINISSI // ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ) ** Ελεύθερη η χρήση για μη εμπορικούς σκοπούς. Να αναφέρεται ως πηγή το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. **
Ο Υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, δεξιά, συνομιλεί με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, αριστερά, στην συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ecofin) στις Βρυξέλλες, Τρίτη 12 Ιουλίου 2011. (EUROKINISSI // ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ) ** Ελεύθερη η χρήση για μη εμπορικούς σκοπούς. Να αναφέρεται ως πηγή το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. ** EUROKINISSI

Δραματική έκκληση στην Ευρώπη να θέσει σε εφαρμογή τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου απευθύνει ο υπουργός Οικονομικών. Τι αναφέρει στην επιστολή του

Την ανάγκη για "πλήρη και άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης της 21ης Ιουλίου" επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος.

Αυτό σημειώνει σε επιστολή που απέστειλε το Σάββατο προς τον Πρόεδρο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τα μέλη του Eurogroup-Υπουργούς Οικονομικών των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, τον αρμόδιο Επίτροπο Όλι Ρεν και τον Πρόεδρο της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ.

Η επιστολή εστάλη με αφορμή το ζήτημα των εγγυήσεων που έχει προκύψει, μετά τη συμφωνία με τη Φινλανδία και τα αιτήματα που διατύπωσαν Αυστρία, Ολλανδία και Σλοβακία.

Ο κ Βενιζέλος τονίζει πως "οι αποφάσεις δεν αφορούν μόνο ή κυρίως την Ελλάδα, αλλά ευρύτερα και συνολικά την ικανότητα και την ετοιμότητα της Ευρωζώνης να διαχειριστεί την παρούσα οξύτατη φάση της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Ζήτημα που υπερβαίνει κατά πολύ τα προγράμματα της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας και αφορά χώρες με πολύ μεγάλα οικονομικά μεγέθη και την Ευρωζώνη συνολικά"

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προσθέτει ότι "η Ελλάδα λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία που επέτρεψαν να ληφθούν οι ομόφωνες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής μέσα στην Ευρωζώνη που πρέπει να παρακολουθεί 17 διαφορετικούς εσωτερικούς πολιτικούς κύκλους, έχει επιδείξει την μέγιστη δυνατή καλοπιστία και ευελιξία προκειμένου να επιτευχθεί η άμεση και πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου."

"Τεχνικές λύσεις είναι εύκολο να βρεθούν", αναφέρει ο κ Βενιζέλος," υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα θίγεται η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητα του προγράμματος. Το ζήτημα όμως είναι κατεξοχήν πολιτικό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί ώστε να στέλνονται πάντοτε καθαρά και θετικά μηνύματα τόσο προς τις διεθνείς αγορές όσο και προς τις Ευρωπαϊκές κοινωνίες". καταλήγει ο υπουργός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η ΕΕ κόβει τη φόρα στους κυνηγούς της Ελλάδας

"Πόλεμος" ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για τις εγγυήσεις

Στριμώχνουν την Ελλάδα με φινλανδική συνταγή

SHARE:

24Media Network