Η έκτη δόση πάει πίσω τις εκλογές

Η έκτη δόση πάει πίσω τις εκλογές
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (ICON PRESS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ) Icon

Δεν βγαίνει ο χρόνος για διεξαγωγή εκλογών στις 19 Φεβρουαρίου κατά τον υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο

Ως συμβατική χαρακτήρισε την 19η Φεβρουαρίου για τη διεξαγωγή των εκλογών ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας πως όσο καθυστερεί η εκταμίευση της έκτης δόσης και οι διαπραγματεύσεις υλοποίησης του PSI, θα πάει πίσω και η ημερομηνία των εκλογών.

Αναφερόμενος στην εκταμίευση της έκτης δόσης, φέρεται να επισήμανε πως δεν υπάρχει πολιτικός ή πολίτης που μην κατανοεί το μέγεθος του προβλήματος και την ανάγκη να δοθεί λύση.

Ερωτηθείς από τη βουλευτή Ελπίδα Τσουρή για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να υπάρξει ξανά και να απευθυνθούμε επειγόντως στην κοινωνική μας βάση.

“Τον προσεχή Ιούνιο θα πρέπει να εξετασθεί η πορεία υλοποίησης του Προϋπολογισμού για το 2012, που θα ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες, και ανάλογα με τις προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος θα προσδιοριστούν οι ανάγκες ενόψει της κατάρτισης του Προϋπολογισμού για το 2013-2014”, ανέφερε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ.

Η Βάσω Παπανδρέου στην παρέμβασή της τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η ακολουθούμενη πολιτική που επιβάλλει η τρόικα είναι αναποτελεσματική, καθώς η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που μπαίνει για 5η χρονιά σε ύφεση και έχουν πληγεί συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.

“Ο θεός να βάλει το χέρι του” φέρεται να είπε, κάνοντας λόγο για “φαύλο κύκλο”, καθώς τα επίπεδα της ύφεσης παραμένουν υψηλά, ενώ το έλλειμμα πιθανόν να μην κυμανθεί στο 8,9% αλλά να είναι μεγαλύτερο.

Εξέφρασε επίσης έντονη ανησυχία για την κρίση στην Ευρωζώνη γενικότερα και για την τύχη του ευρώ, αναφέροντας ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να παίξει ρόλο κεντρικής Τράπεζας κόβοντας ακόμη και νέο χρήμα.

Στη διάρκεια της συζήτησης, που διεξήχθη σε χαμηλούς τόνους, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, υπενθύμισε στον Ευάγγελο Βενιζέλο ερώτηση -που έχουν καταθέσει ο ίδιος και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- για την επανεξέταση του τρόπου εφαρμογής του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας στον τομέα των συγκοινωνιών, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του νέου υπουργού Υποδομών και Δικτύων Μάκη Βορίδη για “πάγωμα” της σχετικής διαδικασίας.

Ο υπουργός Οικονομικών τηλεφώνησε στον Μάκη Βορίδη και συμφώνησαν να συναντηθούν το απόγευμα για να ξεκαθαρίσει το ζήτημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα