Βενιζέλος: "Τώρα είναι η ώρα να δεσμευθούμε όλοι"

Ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, συμμετέχει στο Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) στις Βρυξέλλες, Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012. (EUROKINISSI // ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ) ** Ελεύθερη η χρήση για μη εμπορικούς σκοπούς. Να αναφέρεται ως πηγή το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. **
Ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, συμμετέχει στο Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) στις Βρυξέλλες, Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012. (EUROKINISSI // ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ) ** Ελεύθερη η χρήση για μη εμπορικούς σκοπούς. Να αναφέρεται ως πηγή το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. ** EUROKINISSI

Διαβάστε τι δήλωσε ο Ε. Βενιζέλος από τις Βρυξέλλες και τι κάλεσμα απηύθυνε στα κόμματα

"Τώρα είναι η ώρα της διαπραγμάτευσης, τώρα είναι η ώρα των δύσκολων, αλλά ιστορικών και σημαντικών αποφάσεων. Τώρα είναι η ώρα να δεσμευθούμε όλοι και τώρα είναι η ώρα να εξηγήσουμε, βλέποντας στα μάτια τον Έλληνα πολίτη, ότι η χώρα μπορεί να γίνει ξανά υπερήφανη.  Όχι απλά και μόνο να διασωθεί, αλλά και να ξανακερδίσει το χαμένο έδαφος", δήλωσε χαρακτηριστικά  ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος από τις Βρυξέλλες.

Ο Ε. Βενιζέλος αφού είπε πως η κυβέρνηση έχει την έγκριση και τη στήριξη του του Eurogroup για να ολοκληρώσει την διαβούλευση με τον ιδιωτικό τομέα μέσα για το PSI στις επόμενες λίγες ημέρες, κάλεσε τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση να στηρίξουν τις αποφάσεις και τα μέτρα που έρχονται.

" Η χθεσινή συζήτηση στο Eurogroup ήταν και ουσιαστική και εποικοδομητική. Στην πραγματικότητα, αυτή την στιγμή μπαίνουμε στην τελική ευθεία", είπε και συνέχισε:

"Στην προσπάθεια μας αυτή θα έχουμε την ενεργό συμμετοχή και της Τρόικας και του EFSF και σημαντικών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και μπορούμε να καταλήξουμε σε μια αμοιβαία επωφελή λύση, η οποία θα εκπληρώνει πλήρως όλες τις παραμέτρους της απόφασης του Οκτωβρίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Νομίζω ότι τώρα όλοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να στηριχθεί η Ελλάδα σε αυτή της την προσπάθεια η οποία είναι ζωτικής σημασίας, όχι μόνο για εμάς αλλά για όλη την Ευρωζώνη και για την παγκόσμια οικονομία.

Βεβαίως, η προσπάθεια που συνδέεται με την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, το περιβόητο PSI, που θα βγάλει πάνω από τους ώμους του ελληνικού λαού ένα βάρος 100 δις. ευρώ, 47 ποσοστιαίων μονάδων του ΑΕΠ, συνδέεται απολύτως με το νέο πρόγραμμα.

Αυτές τις ημέρες θα ολοκληρωθεί και η διαπραγμάτευση με την Τρόικα για το νέο πρόγραμμα, γιατί χωρίς τα 130 δις. ευρώ του νέου προγράμματος δεν μπορεί να γίνει ούτε το PSI, ούτε να χρηματοδοτηθούν οι ανάγκες της χώρας για τα επόμενα χρόνια.

Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να δεσμευθούμε όλοι μαζί. Πρέπει το βάρος να κατανεμηθεί δίκαια. Μόνο έτσι θα έχουμε διασφαλίσει ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο.

Ο Έλληνας πολίτης, που ζει μια κατάσταση πιεστική και ανασφαλή επί δύο και πλέον χρόνια, πρέπει να νιώσει ότι υπάρχει τώρα ένα άλλο πλαίσιο, πιο ασφαλές, πιο σταθερό, πιο σίγουρο. Ότι έχει προοπτική.

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις έχουν την ευθύνη να συμβάλουν, κατά το μέρος που τους αναλογεί, σε αυτή την προσπάθεια. Και κυρίως τα τρία κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου..."

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Απαιτούνται δεσμεύσεις από την επόμενη κυβέρνηση

SHARE:

24Media Network