Βοήθεια από την GM
Την εκτίμηση ότι η General Motors έχει πρόθεση να βοηθήσει τους Ευρωπαίους για να σωθεί η μονάδα της Opel εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών
- 17 Μαρτίου 2009 08:44
Την εκτίμηση ότι η General Motors έχει πρόθεση να βοηθήσει τους Ευρωπαίους για να σωθεί η μονάδα της Opel εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Καρλ-Τέοντορ ζου Γκούτεμπεργκ.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τις συνομιλίες με τον διευθύνοντα σύμβουλο της GM, Ρικ Ουάγκονερ στην Ουάσινγκτον, ο Γκούτεμπεργκ ανέφερε ότι είναι ζωτικής σημασίας για την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία η εξεύρεση ιδιώτη επενδυτή. Ένα σενάριο θα μπορούσε να αφορά τη συμμετοχή της GM στην Opel με μειοψηφικό πακέτο.
Η Γερμανία δηλώνει ανοικτή στο ενδεχόμενο να βοηθήσει την Opel, αλλά έχει διευκρινίσει ότι πρέπει να διασφαλιστεί ότι η πιθανή κρατική βοήθεια δεν θα διοχετευθεί στη GM, η οποία ήδη ζητά περισσότερη βοήθεια από την αμερικανική κυβέρνηση για να βγει από την κρίση.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών βρίσκεται στην Ουάσινγκτον ότι σήμερα θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τίμοθι Γκάιτνερ.
(Πηγή: ΑΠΕ)