Ξεκινούν οι προσφορές για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο - Στον "αέρα" χιλιάδες εργαζόμενοι

Πορεία των εργαζόμενων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο πρός το υπουργείο οικονομικών στην Πλατεία Συντάγματος.Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην απόφαση της Κυβέρνησης για την πώλησηή του στα πλαίσια των αποκρατικοποιήσεων και πραγματοποιούν 24ωρη απεργία και κατάληψη των κεντρικών γραφείων του,Δευτέρα 30 Μαϊου 2011 (EUROKINISSI /ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ)
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Έως τις 15 Ιουλίου η πώληση του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της νέας Proton Bank. Στόχος να απορροφηθούν από την Eurobank. Όλα δείχνουν "ναυάγιο" στη συγχώνευση Eurobank - Εθνικής

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία πώλησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καθώς μέχρι την Τρίτη οι ενδιαφερόμενες τράπεζες θα πρέπει να καταθέσουν τις προσφορές τους.

Σε σύσκεψη που έγινε την Παρασκευή και στην οποία συμμετείχαν η τρόικα, ο κ. Στουρνάρας, ο κ. Προβόπουλος και η πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, τέθηκαν επί τάπητος τα θέματα που αφορούν το μέλλον του τραπεζικού κλάδου

Όπως αναφέρεται στο προσχέδιο του νέου Μνημονίου Κατανόησης που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με την τρόικα, θα προχωρήσει έως τις 15 Ιουλίου η πώληση του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της νέας Proton Bank, κάτι που οι εκπρόσωποι των δανειστών θέτουν ως προαπαιτούμενο για να εκταμιευθεί η επόμενη δόση.

Δεν αποκλείεται, πάντως, εφόσον χρειαστεί, να δοθεί παράταση μερικών ημερών.

Σύμφωνα με το προσχέδιο, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του 25% συν μιας μετοχής της Eurobank το αργότερο έως τα τέλη Οκτωβρίου σε διεθνή ιδιώτη στρατηγικό επενδυτή.

Επιθυμία της τρόικας είναι οι δύο τράπεζες να αποκτηθούν από την Eurobank και στη συνέχεια να προχωρήσει η ιδιωτικοποίησή της, επισημαίνουν "Τα Νέα".

Το σενάριο αυτό, αν τελικά πραγματοποιηθεί, ακυρώνει πλήρως την προσπάθεια συγχώνευσης ανάμεσα στη Eurobank και την Εθνική Τράπεζα.

Σημειώνεται ότι την πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών που προέκυψαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank, υπήρξε εντολή πώλησης άνω των 19,5 εκατ. μετοχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτές αφορούν μέρος της συμμετοχής της Εθνικής Τράπεζας στη Eurobank.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΤτΕ: Εκποίηση περιουσιακών στοιχείων σε υπό εκκαθάριση τράπεζες

SHARE:

24Media Network