Χαρ. Γκότσης: Η αντίδραση της αγοράς είναι αδικαιολόγητη

Χαρ. Γκότσης: Η αντίδραση της αγοράς είναι αδικαιολόγητη
Ο Χαράλαμπος Γκότσης, Πρόεδρος της Κεφαλαιοαγοράς Eurokinissi

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας και χαρακτήρισε την αντίδραση της αγοράς αδικαιολόγητη.

“Αισιοδοξώ. Η οικονομία βελτιώνεται συνεχώς, έχουμε έξι συνεχή τρίμηνα με θετικό πρόσημο, περιμένουμε ανάπτυξη 2% και λίγο αργότερα 2,3%. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον και οι επιχειρήσεις θα πηγαίνουν προς το καλύτερο. Κάποια στιγμή θα επικρατήσουν, πέρα από όποιες κερδοσκοπικές κινήσεις, οι ψυχραιμότερες κινήσεις των επενδυτών που συνδέονται με τη θετική πορεία της οικονομίας”.

Αισιόδοξος για την πορεία του Χρηματιστηρίου εμφανίστηκε ο Χαράλαμπος Γκότσης, πρόεδρος επιτροπής κεφαλαιαγοράς, μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού. Και πρόσθεσε: “Δυο μεγάλες ξένες τράπεζες μετά από επιτόπια έρευνα έκαναν συστάσεις είτε για αγορά είτε για αναμονή. Το Bloomberg δείχνει ανησυχίες που έρχονται σε αντίθεση με την προοπτική που έχουν οι τράπεζες συμβαδίζοντας με την θετική πορεία της οικονομίας και με τα stress tests που έδειξαν ότι υπάρχει κεφαλαιακή επάρκεια, πλην Πειραιώς που έχει στις προθέσεις της να την ενισχύσει. Η αντίδραση της αγοράς είναι αδικαιολόγητη, θα έπρεπε οι επενδυτές να δείχνουν μεγαλύτερη ψυχραιμία”.

Ο κ. Γκότσης είπε επίσης ότι “έχει ξεκινήσει έλεγχος των συναλλαγών, χρειάζονται ευρήματα για να μιλήσουμε για κερδοσκοπία. Δεν είναι εύκολη η απόδειξη τέτοιων γεγονότων. Αν υπάρξουν ενδείξεις, θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες”.

Σχετικά με την υπόθεση της Foli-Foli, τόνισε: “Δεν έχω δει κανένα σοβαρό έντυπο που να υποστηρίζει ότι καθυστερήσαμε στη Foli-Foli. Εχουμε ασχοληθεί από την πρώτη στιγμή. Το δυναμικό μας έχει επικεντρωθεί σ αυτή την υπόθεση. Εχουμε πάρει αποφάσεις για κυρώσεις και πρόστιμα για χειραγώγηση μετοχής, έχουν διαβιβαστεί οι αποφάσεις στον εισαγγελέα με ερώτημα για ποινικές προεκτάσεις Αυτή τη στιγμή γίνεται περαιτέρω έρευνα για τα προηγούμενα χρόνια πριν το 2017.

Σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, ο κ. Γκότσης είπε ότι “είναι ένα πολύ μεγάλο και παλιό πρόβλημα.Υπάρχει πρόοδος, από τα 105 δισ τα κόκκινα δάνεια έχουν πέσει στα 88 δισ με διαγραφές, με πωλήσεις πακέτων. Δεν έχουν προχωρήσει στην αναδιάρθρωση των εταιρειών ώστε με νέες διοικήσεις να προχωρήσουν στην εξυγίνασή τους να μην απαξιωθεί το παραγωγικό δυναμικό για τη χώρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα