news 24/7

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Όλες οι ειδήσεις για το χρηματιστήριο Αθηνών. Το άνοιγμα, οι μετοχές, ο γενικός δείκτης και τα μεγαλύτερα κέρδη.

Wall Street: Λόγω επικείμενης έλλειψης νερού, θα το εισάγουν στο χρηματιστήριο

Wall Street: Λόγω επικείμενης λειψυδρίας, θα εισάγουν το νερό στο χρηματιστήριο

Με σχεδόν τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού να αναμένεται να αντιμετωπίσουν έλλειψη νερού έως το 2025, το χρηματηστήριο θα ξεκινήσει την διαπραγμάτευση συμβολαίων για την παροχή νερού.

Alpha Bank

Alpha Bank: Ξεκινά η διαδικασία διάσπασης

Προχωράει ταχύτατα ο εταιρικός μετασχηματισμός της Alpha Bank με στόχο την πλήρη εξυγίανση. Το Δ.Σ αποφάσισε την έναρξη της διαδικασίας διάσπασης δι’ απόσχισης κλάδου με τη σύσταση νέας εταιρείας. Προχωράει το σχέδιο Galaxy.

Στιγμιότυπο από τη Wall Street

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άλμα μετοχών μετά τις αναφορές για το ύψος του ταμείου ανάκαμψης

Τα χρηματιστήρια σε Ισπανία και Ιταλία έκαναν ράλι ανόδου 2,4% και 1,4% αντίστοιχα, αφού η Κομισιόν θα προτείνει οι δύο χώρες να λάβουν τη μερίδα του λέοντος από το νέο ταμείο ανάκαμψης.

Traders στο χρηματιστήριο της Wall Street

Ο κορονοϊός διέλυσε τη Wall Street

Τεράστια βουτιά σημείωσε ο δείκτης S&P 500 λόγω της έξαρσης του κορονοϊού, με αποτέλεσμα την αυτόματη διακοπή της διαπραγμάτευσης για 15 λεπτά στους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες της Wall Street .

New York Stock Exchange Wall Street

Βυθίζονται οι μετοχές μετά την ταξιδιωτική απαγόρευση του Τραμπ

Σημαντική πτώση σημειώνεται στις μετοχές λόγω της απαγόρευσης από τον Αμερικανό πρόεδρο όσον αφορά τα ταξίδια από τη Ευρώπη. Ο Τραμπ δεν έχει ανακοινώσει κανένα μέτρο για τις επιπτώσεις στην οικονομία.

Τράπεζα της Ελλάδος

Επιχείρηση θωράκισης του τραπεζικού συστήματος

Σχέδια θωράκισης του εγχώριου πιστωτικού συστήματος θέτουν σε εφαρμογή, Υπουργείου Οικονομικών και Τράπεζες, προκειμένου να αποφύγουν έκρηξη των κόκκινων δανείων και εκροή καταθέσεων

Το χρηματιστήριο της Αθήνας

Χρηματιστήριο στο έλεος του κορονοϊού - Πτώση άνω του 4% στο πρώτο τέταρτο

Συνεχίζεται το πτωτικό σπιράλ στο Χρηματιστήριο Αθηνών λόγω του φόβου που προκύψει από την εξάπλωση του κορονοιού. Στο κόκκινο και οι υπόλοιπου ευρωπαϊκοί δείκτες.

Κτήριο Ελληνικού Χρηματιστηρίου Αθηνών

Στις αγορές η Ελλάδα με 15ετές ομόλογο

Η διπλή αναβάθμιση της Fitch την περασμένη Παρασκευή άνοιξε το δρόμο στο υπουργείο οικονομικών για την άμεση έκδοση ακόμη και 15ετούς τίτλου στέλνοντας παράλληλα την απόδοση του δεκαετούς στο 1,15%.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

"Για να μιλάς λίγο, σημαίνει ότι κάνεις πολλή και καλή δουλειά"

Τι είπε στον Χρήστο Σταϊκούρα ο Πρόεδρος του Γερμανικού Χρηματιστηρίου και πού οφείλεται η πολύ καλή εικόνα και η αποτελεσματικότητα που επιδεικνύει ο υπουργός Οικονομικών

Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon

Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνα: "Αιμορραγία" 3,4 δισ. δολάρια σε μια μέρα για τον Τζεφ Μπέζο

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, από τη νομισματική απάντηση της Κίνας στους αμερικανικούς δασμούς, μέσα σε μια μέρα οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι έχασαν 117 δισ. δολάρια.

Χρηματιστήριο

"Βουτιά" για τις ευρωπαϊκές μετοχές μετά τις απειλές του Τραμπ για το εμπόριο

Ύστερα από την προειδοποίηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για νέους δασμούς στην Κίνα, καταγράφηκε πτώση στους ευρωπαϊκούς χρηματιστηριακούς δείκτες. Η κλιμάκωση της διαμάχης στο εμπόριο έστρεψε τους επενδυτές στα λεγόμενα ασφαλή καταφύγια

Φωτό αρχείου: Συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Bloomberg:Το κορυφαίο σε αποδόσεις χρηματιστήριο του κόσμου βρίσκεται στην Ελλάδα

O δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών έχει καταγράψει φέτος άνοδο 38%, υπερδιπλάσια του δείκτη S&P 500 και πενταπλάσια του δείκτη της MSCI για τις αναδυόμενες αγορές, σημειώνει το διεθνές πρακτορείο.

Φωτογραφία αρχείου

Χρηματιστήριο: Έσπασε το φράγμα των 800 μονάδων για πρώτη φορά μετά από 12 μήνες

Το μετεκλογικό ράλι έχει αποφέρει κέρδη 11,79% στο χρηματιστήριο από την αρχή της εβδομάδας, ενώ σημαντική αύξηση κατά 4,112 δισ. ευρώ κατέγραψε και η συνολική κεφαλαιοποίηση.

Α. Τσίπρας

Die Welt: Ο Τσίπρας έχει κερδίσει τον σεβασμό στις Βρυξέλλες και σε άλλες πρωτεύουσες

"Για το γεγονός ότι από αγωνιστής του δρόμου μετατράπηκε σε ηγέτη, ο οποίος υποστηρίζει και εφαρμόζει και δύσκολες αποφάσεις, ο κ. Τσίπρας έχει κερδίσει τον σεβασμό στις Βρυξέλλες και σε άλλες πρωτεύουσες", εκτιμά η Die Welt.