ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Όλες οι ειδήσεις για το χρηματιστήριο Αθηνών. Το άνοιγμα, οι μετοχές, ο γενικός δείκτης και τα μεγαλύτερα κέρδη.

Καλώδα της ΔΕΗ

Σύζευξη των ηλεκτρικών χρηματιστηριακών αγορών Ελλάδας, Ιταλίας, Σλοβενίας

Η ενοποίηση των αγορών θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να ενισχυθεί η «ρευστότητα» του ελληνικού χρηματιστηρίου ενέργειας που στην παρούσα φάση είναι σχετικά περιορισμένη.

Woman in pile of gold. Miniature girl is happy with her savings, wealth, earnings, or finance. Winning a big jackpot. Money goals for 2020. Big spender or high roller.

Εκατομμυριούχος σε μια νύχτα - "Αναρωτιέμαι συνεχώς, αξίζω αυτά τα χρήματα;"

Μία millennial εργαζόμενη στον τομέα της τεχνολογίας μοιράζεται σκέψεις αναφορικά με τα "προβλήματα" ενός εκατομμυριούχου: από τις ερωτικές σχέσεις και τον τρόπο ζωής μέχρι τα υπαρξιακά ερωτήματα και τους πιθανούς κληρονόμους.

Ουρά από κόσμο έξω από τράπεζα στην Αθήνα

Περνούν τα πανευρωπαϊκά stress tests οι ελληνικές τράπεζες

Διαφορά ασφαλείας 5 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με την ελάχιστη απαίτηση που ορίζει το stress test, έχει ο βασικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας CET1 των ελληνικών τραπεζών. Δεν ανησυχούν οι Έλληνες τραπεζίτες.

Κατάστημα της GameStop

GameStop: Πώς οι ερασιτέχνες επενδυτές γκρεμοτσάκισαν τα hedge funds της Wall Street

Μικροεπενδυτές με σύμμαχο τον Έλον Μασκ απογείωσαν τη μετοχή της εταιρείας παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών κατά 1.700% φέρνοντας στα πρόθυρα της χρεοκοπίας εκείνους που είχαν "σορτάρει" τη μετοχή.

Άνδρας στην Ιαπωνία με μάσκα περπατά μπροστά από ηλεκτρονικό πίνακα μετοχών

Κορονοϊός: Η πρόοδος στην ανάπτυξη εμβολίου ανεβάζει τις μετοχές

Οι ανακοινώσεις των AstraZeneca, Moderna και Pfizer/BioNTech για το εμβόλιο κορονοϊού, ενθαρρύνουν τους επενδυτές να κάνουν κινήσεις με ρίσκο χάρη στις ελπίδες για γρήγορη ανάκαμψη της οικονομίας.

Εκτόξευση στο χρηματιστήριο λόγω, των εξελίξεων στις έρευνες για το εμβόλιο

Χρηματιστήριο: Εκρηκτική άνοδος λόγω εμβολίου της Pfizer και ομολόγων

Οι αισιόδοξες ειδήσεις από την κλινική μελέτη για εμβόλιο από την Pfizer σε συνδυασμό με την αρνητική απόδοση των 5ετών ομολόγων οδήγησαν σε εκρηκτική άνοδο το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Wall Street: Λόγω επικείμενης έλλειψης νερού, θα το εισάγουν στο χρηματιστήριο

Wall Street: Λόγω επικείμενης λειψυδρίας, θα εισάγουν το νερό στο χρηματιστήριο

Με σχεδόν τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού να αναμένεται να αντιμετωπίσουν έλλειψη νερού έως το 2025, το χρηματηστήριο θα ξεκινήσει την διαπραγμάτευση συμβολαίων για την παροχή νερού.

Alpha Bank

Alpha Bank: Ξεκινά η διαδικασία διάσπασης

Προχωράει ταχύτατα ο εταιρικός μετασχηματισμός της Alpha Bank με στόχο την πλήρη εξυγίανση. Το Δ.Σ αποφάσισε την έναρξη της διαδικασίας διάσπασης δι’ απόσχισης κλάδου με τη σύσταση νέας εταιρείας. Προχωράει το σχέδιο Galaxy.

Στιγμιότυπο από τη Wall Street

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άλμα μετοχών μετά τις αναφορές για το ύψος του ταμείου ανάκαμψης

Τα χρηματιστήρια σε Ισπανία και Ιταλία έκαναν ράλι ανόδου 2,4% και 1,4% αντίστοιχα, αφού η Κομισιόν θα προτείνει οι δύο χώρες να λάβουν τη μερίδα του λέοντος από το νέο ταμείο ανάκαμψης.