Χρηματιστήριο: Έκλεισε κάτω από 660 μονάδες - Νέες πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές

Χρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών EUROKINISSI

Στις 658,97 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, σημειώνοντας πτώση 2,57% - Πτωτικά κινούνται όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Attica Bank και της τράπεζας Πειραιώς.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν εκ νέου στη χρηματιστηριακή αγορά, καθώς επανέρχονται οι πωλήσεις μετά τη χθεσινή ανοδική αντίδραση.

O Γενικός Δείκτης Τιμών, διαμορφώθηκε στις 658,97 μονάδες, σημειώνοντας πτώση -2,57%, ενώ αρχικά κινήθηκε ανοδικά έως τις 679,68 μονάδες (+0,49%)

Ο τραπεζικός κλάδος είδε και τα δύο πρόσημα, με την Alpha Bank να σημειώνει απώλειες κατά 3,23%, η Attica Bank κατά -11,49%, η Εθνική κατά -2,61%, η Πειραιώς κατά -3,52%, ενώ η Eurobank έκλεισε τελικά στο +2,23%.

Σε ό,τι αφορά τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, απώλειες 4,8% εμφάνισε η Τιτάν, ενώ Lamda και Jumbo υποχώρησαν κατά 4,7%.

Από το σύνολο των μετοχών, 22 ενισχύθηκαν και 73 υποχώρησαν, ενώ 30 παρέμειναν αμετάβλητες.

Συνολικά, οι απώλειες για τον Γενικό Δείκτη αυτήν την εβδομάδα προσέγγισαν το 4,8%.

Νωρίτερα υπήρξε η διάψευση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητα για τα δημοσιεύματα περί συμμετοχής του σε πιθανό σχέδιο επέμβασης υπέρ των ελληνικών τραπεζών.

«Ο ΕΜΣ παρακολουθεί από κοντά τις τελευταίες εξελίξεις στον ελληνικό χρηματοπιστωτικό τομέα ως μέρος των υποχρεώσεών του ως ο μεγαλύτερος πιστωτής της Ελλάδας. Ωστόσο, οι αναφορές του Τύπου σχετικά με τον ΕΜΣ ως μέρος των προπαρασκευαστικών εργασιών για πιθανό σχέδιο επέμβασης υπέρ των ελληνικών τραπεζών είναι λανθασμένες», σημείωνε χαρακτηριστικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τράπεζες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τράπεζες: Το σταυρόλεξο "σπαζοκεφαλιά" των κόκκινων δανείων

Τουρκία: Το ταμείο των ανέργων στηρίζει τις τράπεζες

"Πλάτη" από το δημόσιο για να αυξηθεί η ρευστότητα των τραπεζών

ΕΜΣ: Καμία επέμβαση υπέρ των ελληνικών τραπεζών

SHARE: