Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Εικόνα σταθεροποίησης στο ξεκίνημα της συνεδρίασης

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Εικόνα σταθεροποίησης στο ξεκίνημα της συνεδρίασης
Το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, Κίνα AP

Εικόνα σταθεροποίησης ύστερα από τις μαζικές ρευστοποιήσεις και τις ανησυχίες για τη διαμάχη μεταξύ Ρώμης και Βρυξελλών παρουσιάζει η κινεζική αγορά.

Οριακές διακυμάνσεις κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, καθώς η κινεζική χρηματιστηριακή αγορά εμφάνισε εικόνα σταθεροποίησης ύστερα από τις μαζικές ρευστοποιήσεις και οι ανησυχίες για τη διαμάχη μεταξύ Ρώμης και Βρυξελλών για τον προϋπολογισμό της Ιταλίας φάνηκαν να μετριάζονται.

Η άνοδος των πετρελαϊκών μετοχών χάρη στις υψηλότερες τιμές αργού και η ενίσχυση των τραπεζικών μετοχών λόγω των αυξανόμενων αποδόσεων των ομολόγων βοήθησαν τον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600 να καταγράψει άνοδο 0,05% στις 10:19 ώρα Ελλάδας, μόλις πάνω από το χαμηλό έξι μηνών στο οποίο υποχώρησε χθες. Ο γερμανικός DAX και ο βρετανικός FTSE 100 ήταν αμετάβλητοι.

Ο δείκτης των εταιριών πετρελαίου και αερίου σημείωσε άνοδο 1,1% ενώ οι μετοχές πρώτων υλών ενισχύθηκαν κατά 1,3% καθώς αυξήθηκαν οι τιμές μετάλλων και αργού.

Οι τράπεζες σημείωσαν άνοδο 0,5% με τις ιταλικές να ενισχύονται κατά 1% ύστερα από δημοσίευμα ότι η ιταλική κυβέρνηση σχεδιάζει roadshows για να στηρίξει την αγορά ομολόγων.

Η γερμανική τράπεζα Commerzbank ενισχύθηκε κατά 2,8% ύστερα από αναβάθμιση της σύστασής της σε overweight από την JPMorgan.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα