Η Apple προκαλεί τριγμούς στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Apple προκαλεί τριγμούς στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Πίνακας χρηματιστηριακών συναλλαγών AP

Αρνητικό ξεκίνημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την ανακοίνωση της Apple για τον αντίκτυπο του Κοροναϊού στα κέρδη

Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών στα χρηματστήρια καθώς η προειδοποίηση για τα κέρδη από την εταιρία κατασκευής των iPhone, την Apple, προκάλεσε τριγμούς στον τεχνολογικό κλάδο, τονίζοντας τον αντίκτυπο από την επιδημία του κοροναϊού στην παγκόσμια ζήτηση και προσφορά.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,8% στις 10:03 ώρα Ελλάδας, έχοντας κλείσει σε υψηλό επίπεδο ρεκόρ χθες αφού η Κίνα ανακοίνωσε νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας για να αντισταθμιστεί ο οικονομικός αντίκτυπος από τον ιό.

Η μετοχή της Apple στη Φρανκφούρτη σημείωσε πτώση άνω του 6%, ενώ αυτές των STMicroelectronics και Dialog Semiconductor, που προμηθεύουν εξαρτήματα στην Apple, σημείωσαν πτώση 4% και 4,9%, αντίστοιχα.

Ο γερμανικός χρηματιστηριακός δείκτης, που περιλαμβάνει πολλές εταιρίες τεχνολογίας, σημείωσε βουτιά 0,9% ενώ ο ευρωπαϊκός δείκτης των μετοχών τεχνολογίας σημείωσε πτώση 1,5%.

Αρνητικό κλίμα και στην Αθήνα

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στη χρηματιστηριακή αγορά στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίαση, εν μέσω πτωτικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 913,64 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,67%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,92εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,84%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,25%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Τιτάν(+0,78%) και της Fourlis(+0,70%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Alpha Bank (-1,90%), της Viohalco(-1,76%), της Eurobank(-1,73%), της Εθνικής (-1,70%) και της Πειραιώς (-1,68%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (+0,94%) και της Τεχνολογίας (+0,36%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-1,61%) και των Βιομηχανικών Προϊόντων (-1,23%).

Ανοδικά κινούνται 17 μετοχές, 31 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Minerva+11,54% και ΕΛΓΕΚΑ+4,17%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Αγροτικός Οίκος Σπύρου-3,51% και Alpha Αστικά Ακίνητα-2,86%.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα