Χρηματιστήριο- Άνοδος 3,10%

default image

Ισχυρές ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών με το γενικό δείκτη να κλείνει σε ποσοστό 3,10%

Ισχυρές ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, έχοντας «σύμμαχο» το θετικό κλίμα στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 3.927,30 μονάδες, παρουσιάζοντας μεγάλη άνοδο σε ποσοστό 3,10%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 482,98 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 33,5 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν στο σύνολό τους σε θετική τροχιά. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι εξής: των Ταξιδιών-Αναψυχής σε ποσοστό 10,23%, της Κοινής Ωφέλειας κατά 7,69%, των Προσωπικών-οικιακών προϊόντων κατά 4,00%, των Χρηματοοικονομικών υπηρεσιών κατά 3,11% και των Τραπεζών κατά 2,32%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/20, ενισχύθηκε σε ποσοστό 3,11%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/40, σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 2,52% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/80, έκλεισε με κέρδη σε ποσοστό 1,17%.

Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των εταιριών: ΟΠΑΠ +14,20%, ΛΑΝ-ΝΕΤ +13,04% και ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ +12,50%. Τη μεγαλύτερη πτώση είχαν οι μετοχές των εταιριών: ΕΛΒΙΕΜΕΚ -9,78%, ΒΙΟΣΩΛ(Π) -7,69% και ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ(Κ) -6,96%.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 196 ενισχύθηκαν, 55 υποχώρησαν και 49 παρέμειναν αμετάβλητες.

(Πηγή: ΑΠΕ)
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα