Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτώση 1,43% στο άνοιγμα – Στο κόκκινο οι μετοχές μετά το sell-off στη Wall Street

Διαβάζεται σε 2'
Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτώση 1,43% στο άνοιγμα – Στο κόκκινο οι μετοχές μετά το sell-off στη Wall Street

Με σημαντικές απώλειες ξεκίνησε η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στον απόηχο του sell-off στη Wall Street και του αρνητικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές. Στις 2.574,14 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με πτώση 1,43%.

Πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Παρασκευής (6/11), καθώς το αρνητικό κλίμα στις διεθνείς αγορές επηρεάζει και την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.

Οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται επίσης σε αρνητικό έδαφος, στον απόηχο του χθεσινού sell-off στη Wall Street, με επίκεντρο τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, που είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν περισσότερα από 2,5 τρισ. δολάρια χρηματιστηριακής αξίας.

Στις 11:00, ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφωνόταν στις 2.574,14 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 1,43%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανερχόταν στα 37,15 εκατ. ευρώ.

Απώλειες σε όλο το ταμπλό – Πιέσεις στις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρούσε κατά 1,40%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημείωνε απώλειες 1,18%.

Όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης κινούνταν πτωτικά, με τις μεγαλύτερες πιέσεις να δέχονται:

  • Metlen: -2,57%
  • ΟΛΠ: -2,52%
  • CrediaBank: -2,13%
  • Τιτάν: -1,99%

Η εικόνα στο σύνολο της αγοράς ήταν έντονα αρνητική, καθώς μόλις 8 μετοχές κατέγραφαν άνοδο, έναντι 83 που υποχωρούσαν, ενώ 7 παρέμεναν αμετάβλητες.

Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση

Στον αντίποδα των γενικευμένων πιέσεων, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωναν οι μετοχές της ΕΛΒΕ (+2,29%) και της Τζιρακιάν (+0,94%).

Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραφαν οι μετοχές της Χαϊδεμένος (-14,66%) και της CPI (-6,95%).

Η πτωτική εκκίνηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών εντάσσεται στο ευρύτερο αρνητικό κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, μετά τις ισχυρές ρευστοποιήσεις στις αμερικανικές τεχνολογικές μετοχές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα