“Υπάρχει ζωή μετά το χρέος”

“Υπάρχει ζωή μετά το χρέος”

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και στο οικονομικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση του χρέους, έδωσε ο γ.γ του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία

“Ήρθα για να καταθέσω ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, στους Έλληνες πολίτες, στην ελληνική οικονομία και στην κυβέρνηση”, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ  Ανχελ Γκουρία  κατά την παρουσίαση της έκθεσης του διεθνούς οργανισμού για την Ελλάδακαι πρόσθεσε ότι “το πρόγραμμα της Ελλάδας θα επιτύχει αλλά πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις”.

Η έκθεση του ΟΟΣΑ παρουσιάσθηκε από τον Αχνελ Γκουρία κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το Μέγαρο Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας. Η έκθεση προβλέπει ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάκαμψη το 2012 ενώ όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Α. Γκουρία ” υπάρχει ζωή μετά το χρέος”.

Όπως είπε ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, “βλέπουμε τις πρώτες ενδείξεις μακροοικονομικής προσαρμογής, βελτιώνονται οι εξαγωγές και η ανταγωνιστικότητα”. Παρουσιάζοντας τις προτάσεις του διεθνούς οργανισμού για την Ελλάδα ζήτησε την περιστολή της φοροδιαφυγής και την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας. Συγκεκριμένα είπε ότι πρέπει “να συνεχιστεί η μείωση του ελλείμματος με καλύτερους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς και καταπολέμηση της φοροδιαφυγής” αλλά και “να επιταχυνθεί ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας”.

Έκανε, επίσης, ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων το οποίο χαρακτήρισε “φιλόδοξο”, τονίζοντας ότι συνδέεται με την ανάπτυξη και ότι μαζί με τις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία μπορούν να οδηγήσουν το ελληνικό χρέος σε επίπεδα κάτω από το 60% του ΑΕΠ το 2035, δηλαδή στην “επόμενη γενιά”.

“Η προσπάθεια που καταβάλλετε έχει νόημα”, είπε. “Είναι εφικτό να πετύχετε και είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να πετύχετε για να σταματήσει η αβεβαιότητα και το αρνητικό κλίμα που δημιουργεί η κρίση”, τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ στην Αθήνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα