ΥΠΟΙΚ: Η πολυμέτωπη πρόοδος στην οικονομία ενισχύει τις θετικές προοπτικές για το 2018

φωτό αρχείου (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
φωτό αρχείου (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Την ικανοποίησή του για τις επιδόσεις ρεκόρ που κατέγραψε ο μεταποιητικός δείκτης PMI εκφράζει το υπουργείο Οικονομικών, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του ότι συνιστούν θετική ένδειξη για την ανάπτυξη της οικονομίας

Η συνεχιζόμενη πορεία ανάπτυξης του μεταποιητικού τομέα της χώρας, όπως καταγράφεται στον δείκτη PMI (Purchasing Managers' Index), έχει σημαντική συμβολή στην αύξηση της απασχόλησης και της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αυτόν τον πρόδρομο δείκτη:

- H επιχειρηματική εμπιστοσύνη συνέχισε να αυξάνεται καταγράφοντας τιμή- ρεκόρ τον Μάρτιο και στηρίζοντας την αύξηση της απασχόλησης.

- H μεταβολή των θέσεων εργασίας παραμένει θετική για 11 συνεχόμενους μήνες, για τον Μάρτιο έχει επιταχυνθεί σε σχέση με τον Φεβρουάριο και καταγράφει τιμή

- ρεκόρ από τότε που εκδίδεται η συγκεκριμένη έρευνα.

- Θετικούς ρυθμούς παρουσιάζουν και οι δείκτες αύξησης νέων παραγγελιών, αγοραστικής δραστηριότητας και παραγωγής, μετά το ρεκόρ που κατέγραψαν τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με το υπουργείο, «τα μηνύματα αυτά δεν αποτελούν μεμονωμένα γεγονότα. Στηρίζονται στην πολυμέτωπη πρόοδο που καταγράφεται στην ελληνική οικονομία και ενισχύουν τις θετικές προοπτικές για το 2018, σε συνδυασμό με:

-Τη συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους που βρίσκεται σε εξέλιξη.

-Την εκπόνηση του νέου ολιστικού σχεδίου ανάπτυξης που θα παρουσιασθεί εντός του Απριλίου.

-Την πρόοδο στις συζητήσεις για την ολοκλήρωση 4ης αξιολόγησης.

-Το μαξιλάρι ρευστότητας που χτίζεται για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας μετά το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 και τη σταθερή ανάκτηση της πρόσβασης στις αγορές».

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ρεκόρ δεκαετίας στη μεταποίηση

'Φως στο τούνελ' της Οικονομίας βλέπουν Alpha και Eurobank

ADVERTISING

SHARE: