ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ

Η Όλγα Γεροβασίλη (Άρτα, 16 Ιανουαρίου 1961) είναι Ελληνίδα ιατρός (ακτινοδιαγνώστρια) και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από το 2012. Στις εκλογές του 2019 επανεξελέγη βουλευτής Άρτας. Στις 16 Ιουλίου 2019 ορίστηκε γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει διατελέσει υπουργός Προστασίας του Πολίτη (2018-2019), υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης (2016-2018) και υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και κυβερνητική εκπρόσωπος (2015-2016) στις κυβερνήσεις του Αλέξη Τσίπρα. Στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012 εξελέγη βουλευτής Άρτας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 ήταν υποψήφια περιφερειάρχης Ηπείρου με τον συνδυασμό Ήπειρος Ανατροπής. Ήρθε δεύτερη, πίσω από τον Αλέξανδρο Καχριμάνη, λαμβάνοντας 53.543 ψήφους και ποσοστό 24,58%. Παρέμεινε επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου του 2016. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι ιατρός ακτινοδιαγνώστρια, με εξειδίκευση στην αξονική και μαγνητική τομογραφία, στην παιδοακτινολογία και στην γυναικολογική ακτινολογία. Από το 1993 μέχρι την ανάληψη ευθυνών στη Βουλή και στην κυβέρνηση, άσκησε ελεύθερο επάγγελμα στην Άρτα.

η Γραμματέας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Όλγα Γεροβασίλη.

Στη Βουλή οι αδιαφανείς πρακτικές και οι απειλές για τις άδειες διαδικτυακού στοιχήματος

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, μετά τα δημοσιεύματα για παράνομες δραστηριότητες, πρακτικές φοροδιαφυγής και παρεμπόδιση του έργου των μελών της Επιτροπής Εποπτείας & Ελέγχου Παιγνίων. Την ερώτηση υπογράφουν 27 βουλευτές και η Γραμματέας της ΚΟ Όλγα Γεροβασίλη.

ΑΣΕΠ

ΑΣΕΠ: Νέος πρόεδρος ο δικηγόρος Αθανάσιος Παπαϊωάννου

Ο δικηγόρος Αθανάσιος Παπαϊωάννου είναι ο νέος πρόεδρος του ΑΣΕΠ, μετά από απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής. Ποιος εξελέγη αντιπρόεδρος και ποιοι είναι οι νέοι σύμβουλοι. Αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όλγα Γεροβασίλη

Γεροβασίλη: Η πανδημία κορυφώνεται, η κυβέρνηση πειραματίζεται

Κριτική στην κυβέρνηση και τα μέτρα που εφαρμόζει για τον περιορισμό της πανδημίας έκανε η Όλγα Γεροβασίλη. "Το κύριο χαρακτηριστικό της διαχείρισης της κυβέρνησης μέχρι και σήμερα είναι αλληλοσυγκρουόμενα μέτρα χωρίς σχέδιο", είπε.