Ομάδα εργασίας για την ασφάλεια στα μουσεία

Αστυνομικοί παραμένουν έξω από το Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ολυμπία, Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012, όπου το πρωί της Παρασκευής ένοπλοι ληστές αφαίρεσαν δεκάδες πήλινα και χάλκινα αρχαία αντικείμενα. (EUROKINISSI // ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
Αστυνομικοί παραμένουν έξω από το Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ολυμπία, Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012, όπου το πρωί της Παρασκευής ένοπλοι ληστές αφαίρεσαν δεκάδες πήλινα και χάλκινα αρχαία αντικείμενα. (EUROKINISSI // ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στα μουσεία με την ομάδα εργασίας που συγκροτεί το υπουργείο Πολιτισμού

Ομάδα εργασίας για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας συγκροτεί το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού (ΥΠΠΟΤ), μετά την ένοπλη ληστεία στο Μουσείο Ιστορίας Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας, στην Ολυμπία.

Η ομάδα θα αξιολογήσει τον κίνδυνο προς τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, θα επανακαθορίσει τη βάση των νέων δεδομένων των μέτρων ασφαλείας, θα αναβαθμίσει τον υφιστάμενο εξοπλισμό και θα εκπαιδεύσει τα μέλη του ΥΠΠΟΤ που χειρίζονται θέματα ασφαλείας.

Η ομάδα που εποπτεύεται και αναφέρεται σε καθημερινή βάση στη Γενική Γραμματέα του ΥΠΠΟΤ, Λίνα Μενδώνη, αποτελείται από τους:

Τσενέ Σωτήρη (Αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ., επίτιμος διευθυντής ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων 2004), Φρησίρα Κώστα (Διευθυντής Εκτέλεσης Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτιρίων, Ηλεκτρολόγος -Μηχανολόγος), Χαρμαλιά Νίκο (Εκπρόσωπος του υπουργείου Πολιτισμού στην Ομάδα Ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, Υπομηχανικός), Κουρίνου Ελένη (Έφορος Αρχαιοτήτων Ακροπόλεως), Κοτταρίδη Αγγελική (Έφορος Αρχαιοτήτων Βεργίνας- Πέλλας) και Καπελώνη-Χούλια Σουζάνα (Διευθύντρια Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών).

Επιπλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΠΟΤ, υπάρχει ήδη συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να συνδράμει στη φύλαξη των μουσείων, ενώ είναι σε εξέλιξη και αναμένονται τα αποτελέσματα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), που έχει διαταχθεί με εντολή του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού μετά την ένοπλη ληστεία στο Μουσείο της Ολυμπίας.

SHARE:

24Media Network