ΟΣΚΑΡ 2021

Ο Τόμας Βίντερμπεργκ ευχαριστεί τους τέσσερις ηθοποιούς του 'Another round' "που είναι κοντινοί μου φίλοι και αυτός ήταν ο κύριος λόγος που συνέχισα τα γυρίσματα, στην κατάσταση που ήμουν".

O Τόμας Βίντερμπεργκ υποσχέθηκε στην κόρη του να ζήσει και να συνεχίσει

Ο Τόμας Βίντερμπεργκ είναι μεταξύ των υποψηφίων για το Oscar σκηνοθεσίας, για την ταινία 'Άσπρο Πάτο' που επίσης είναι υποψήφια -στην κατηγορία καλύτερης διεθνούς ταινίας. Είχαν μόλις αρχίσει τα γυρίσματα όταν σκοτώθηκε η κόρη του. "Όφειλα να τα ολοκληρώσω για εκείνη".

Όσκαρ 2021: Οι Έλληνες που θα διεκδικήσουν το χρυσό αγαλματίδιο

Όσκαρ 2021: Οι Έλληνες που θα διεκδικήσουν το χρυσό αγαλματίδιο

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε τις φετινές υποψηφιότητες για τα βραβεία Όσκαρ. Ποιοι θα δώσουν το ελληνικό χρώμα στην βραδιά της απονομής, διεκδικώντας από ένα βραβείο.

Βραβεία Όσκαρ

Όσκαρ 2021: Όλες οι υποψηφιότητες - Ποιες ταινίες διεκδικούν τα χρυσά βραβεία του κινηματογράφου

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα βραβεία Όσκαρ 2021- Αναλυτικά η λίστα με τις ταινίες και τους υποψήφιους ηθοποιούς και σκηνοθέτες που διεκδικούν το χρυσό αγαλματίδιο.

Στιγμιότυπο από το ντοκιμαντέρ "Collective"

"Collective": Ένα ντοκιμαντέρ για την τραγωδία που έριξε την κυβέρνηση της Ρουμανίας

Η πυρκαγιά στο κλαμπ "Colectiv" το 2015 πήρε διαστάσεις εθνικής τραγωδίας στη Ρουμανία και πυροδότησε μαζικές διαμαρτυρίες κατά της διαφθοράς, με αποτέλεσμα την παραίτηση της τότε κυβέρνησης.

Στιγμιότυπο από την ταινία "Μήλα" του Χρήστου Νίκου

Όσκαρ 2021: Τα "Μήλα" του Χρήστου Νίκου είναι η ταινία που στέλνει η Ελλάδα

Η Επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού επέλεξε τα "Μήλα", "για την καλή φωτογραφία, την οικουμενικότητα και την επικαιρότητα του θέματος που τη διακρίνει". Δείτε το τρέιλερ.