9ος Πανελλαδικός μαθητικός διαγωνισμός 'Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2015'

2  ,  22  2015.
2 , 22 2015. SOOC

Μαθητές από όλη την Ελλάδα λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμό που θα αναδείξει την καλύτερη "εικονική επιχείρηση για το 2015" σε μια γιορτή δημιουργικότητας και καινοτομίας

Σε μια γιορτή γνώσης, δημιουργικότητας και καινοτομίας, μαθητές-«επιχειρηματίες» απ’ όλη την Ελλάδα θα διαγωνιστούν με στόχο να αναδειχθεί η δική τους προσπάθεια ως η "Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2015".

Οι δεκαπέντε ομάδες από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας αλλά και της περιφέρειας που προκρίθηκαν στον τελικό, θα παρουσιάσουν τις πρωτότυπες μαθητικές επιχειρήσεις που έστησαν στη διάρκεια της χρονιάς, στο DEREE - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, στην Αγία Παρασκευή, την Πέμπτη 25 Ιουνίου. Η Διαγωνιστική διαδικασία θα ξεκινήσει από τις 9:00 το πρωί με συνεντεύξεις και παρουσιάσεις των μαθητικών ομάδων και θα καταλήξει με την τελετή απονομής βραβείων που θα διεξαχθεί από τις 4 - 5 το απόγευμα.

Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Καλύτερη Μαθητική Επιχείρηση 2015» [Company of the Year Competition 2015 ]που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Junior Achievement Europe & Junior Achievement Germany, και θα γίνει στις 29-31 Ιουλίου στο Βερολίνο.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το πρόγραμμα παρουσιάσεων των μαθητικών επιχειρήσεων και την τελετή απονομής βραβείων θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Φάνης Παπαθανασίου.

«ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ» - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 

Ο διαγωνισμός του προγράμματος πραγματοποιείται για ένατη συνεχή χρονιά στη χώρα μας από τον μη-κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό «Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων-Junior Achievement Greece», που είναι φορέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Junior Achievement Worldwide. Ο JA Worldwide, που ιδρύθηκε το 1919 στις ΗΠΑ, εφαρμόζει προγράμματα επιχειρηματικής και χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης στα σχολεία, βοηθώντας τα παιδιά να αποκτήσουν γνώσεις απαραίτητες για την επαγγελματική τους επιτυχία στη σημερινή παγκόσμια αγορά εργασίας. 

Φέτος 90 ομάδες, και 1.742  μαθητές παρακολούθησαν το παγκόσμιο πρόγραμμα του οργανισμού  «Μαθητική Επιχείρηση» στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και με τη βοήθεια των καθηγητών τους και εθελοντών-στελεχών της αγοράς, έμαθαν να στήνουν βήμα-βήμα τη δική τους μαθητική επιχείρηση.

Από αυτές ξεχώρισαν οι 15, που διαγωνίζονται στον τελικό.

Μάθετε περισσότερα για το διαγωνισμό στο Junior Achievement Greece

Πηγή φωτογραφίας sooc.gr

SHARE: