Αιτήσεις για μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών: Αυτά είναι τα 5 στάδια της διαδικασίας

Σχολική αίθουσα
Σχολική αίθουσα EUROKINISSI

Ποια είναι η διαδικασία και οι προθεσμίες για την υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερόμενων.

Τα 5 Στάδια της διαδικασίας των αιτήσεων για μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών είναι:

Στάδιο 1: Θα εκδοθεί, πιθανά εντός του Μαρτίου,  η Προκήρυξη από το Α.Σ.Ε.Π. για υποβολή αιτήσεων για σύνταξη Πινάκων για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π..

ADVERTISING

Στάδιο 2: Την επόμενη ημέρα θα κοινοποιηθεί η σχετική Απόφαση - Πρόσκληση του Υπουργού Παιδείας.

Στάδιο 3: α) οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί θα καταθέσουν τα χαρτιά τους, τα επιπλέον αυτών που ήδη είναι κατατεθειμένα, στις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι οποίες θα τα καταγράψουν και

β) οι συνάδελφοι Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. θα καταθέσουν τα χαρτιά τους, τα επιπλέον αυτών που ήδη είναι κατατεθειμένα, στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (Π.Δ.Ε.), οι οποίες θα τα καταγράψουν.

Στάδιο 4: Αμέσως μετά θα εισέλθουν με κωδικούς ηλεκτρονικά στο Α.Σ.Ε.Π., όπου και θα συμπληρώσουν και θα καταθέσουν μία (1) αίτηση για κατάταξη στους Πίνακες.

Δύο (2) αιτήσεις θα μπορέσουν να υποβάλλουν σε μεταγενέστερη φάση, όταν θα υπάρχει η δυνατότητα δήλωσης προτιμήσεων,  μια(1) για μόνιμο διορισμό και μια(1) για πρόσληψη ως αναπληρωτής/τρια.

Στάδιο 5: Τα παραπάνω, αίτηση κ.λ.π., θα πρέπει να αποσταλούν από τους υποψηφίους με ταχυδρομική επιστολή στο Α.Σ.Ε.Π..

Άδεια ανατροφής τέκνου σε αναπληρώτριες

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ A 40 - 04.03.2019, ο νόμος 4599/2019 με το άρθρο 26 για την άδεια ανατροφής τέκνου στις μητέρες αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς και Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.

Αναμένεται τώρα από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας Εφαρμοστική - Διευκρινιστική Εγκύκλιος, η οποία ελπίζουμε να απαντήσει σε αρκετές απορίες συναδέλφων.

Μεταφορά προϋπηρεσίας από γενική στην Ειδική Αγωγή

Δείτε αναλυτικά

Νέες Οργανικές Θέσεις  Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. - Μεταθέσεις Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.

Το Υπουργείο βρίσκεται σε φάση διεκπεραίωσης της σύστασης των νέων Οργανικών θέσεων Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε, ώστε να ακολουθήσει η Εγκύκλιος των Μεταθέσεων Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. για το 2019-20.

Υπενθυμίζουμε πως την απόφαση για το ποιές οργανικές θέσεις θα συσταθούν θα την πάρει το Υπουργείο Παιδείας, αφού συνεκτιμήσει την πρόταση της Επιτροπής που συνεστήθη για το σκοπό αυτό, αλλά και τις προτάσεις των Κ.Ε.Σ.Υ. της χώρας.

Μετατάξεις μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.

Ζητήσαμε από το Υπουργείο να πάρει θέση επί του ζητήματος των Μετατάξεων μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., ενεργοποιώντας τις διατάξεις των νόμων.

Συνεδριάσεις Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

Λόγω της ενασχόλησης του Αυτοτελούς Τμήματος Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. με τα επείγοντα θέματα της Προκήρυξης των μόνιμων διορισμών, αναβάλλονται οι συνεδριάσεις του Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. εν ευθέτω χρόνω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ALFAVITA.GR:

ΟΛΜΕ: Μόνιμοι και αναπληρωτές στις λέσχες και τα πρατήρια του στρατού
Γονείς στη Σάμο κρατούν τα παιδιά σπίτι για να μην "αναμειχθούν" με προσφυγόπουλα
Ποιος θυμάται το αεροδρόμιο του Ελληνικού; Μια "αυτοψία" από ψηλά
SHARE:

24Media Network