Άκαρπη η συνάντηση για το κόστος της μεταφοράς των παιδιών στα σχολεία

Έξω από το υπουργείο είχαν συγκεντρωθεί περίπου 800 γονείς, μαθητές και αιρετοί της Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι έφθασαν στην Αθήνα με πούλμαν που μίσθωσαν οι ίδιοι

Άκαρπη απέβη και η σημερινή, τρίτη κατά σειρά, συνάντηση αντιπροσωπείας δημάρχων Αττικής με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, σε ό,τι αφορά την πληρωμή της μεταφοράς των μαθητών, από και προς τα σχολεία.

Την ίδια ώρα, έξω από το υπουργείο είχαν συγκεντρωθεί περίπου 800 γονείς, μαθητές και αιρετοί της Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι έφθασαν στην Αθήνα με πούλμαν που μίσθωσαν οι ίδιοι.

Επτά από τους 18 δημάρχους Ανατολικής και Δυτικής Αττικής -με επικεφαλής τον δήμαρχο Σαρωνικού Πέτρο Φιλίππου και με τη συμμετοχή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Πάντζα- συναντήθηκαν με τον δ/ντη του πολιτικού γραφείου του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στον οποίο επανέλαβαν το αίτημά τους για καταβολή 180 εκατ. ευρώ στους μεταφορείς των μαθητών σε όλη τη χώρα.

Το υπουργείο Οικονομικών, από την πλευρά του, υποσχέθηκε εκ νέου ότι θα καταβάλει 140 εκατ. ευρώ και ότι θα συμπεριληφθεί σε σχέδιο νόμου του υπουργείου, ενώ στην προηγούμενη συνάντηση υπήρξε δέσμευση ότι η καταβολή των χρημάτων θα συμπεριλαμβανόταν στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατατέθηκε την προηγούμενη Παρασκευή στη Βουλή.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα 40 εκατ. ευρώ, ο δ/ντης του κ. Στουρνάρα δήλωσε αναρμόδιος και παρέπεμψε δημάρχους, γονείς και μαθητές στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και συγκεκριμένα στον δ/ντη του πολιτικού γραφείου του αναπληρωτή υπ. Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, με τον οποίο και συναντήθηκαν στη συνέχεια.

Ανάλογα με το αποτέλεσμα της συνάντησης, αναμένεται να υπάρξει ανακοίνωση για την περαιτέρω στάση δήμων και δημοτών της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής.

Σημειώνεται ότι στο «τραπέζι» των συζητήσεων δεν τίθεται καν το θέμα των οφειλομένων στους μεταφορείς από την περσινή και προπέρσινη σχολική χρονιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network