Αναβολή Πανελληνίων μέχρι νεοτέρας σε Λέσβο και Χίο

Αναβολή Πανελληνίων μέχρι νεοτέρας σε Λέσβο και Χίο

Έκτακτη ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για τη διεξαγωγή Πανελλήνιων εξετάσεων σε Λέσβο και Χίο. Ποια νησιά εξαιρούνται της αναβολής. Ποιο το νέο χρονοδιάγραμμα

Την αναβολή μέχρι νεοτέρας για τις Πανελλήνιες εξετάσεις σε όλα τα Γενικά Ενιαία Λύκεια και τα ΕΠΑΛ, αποφάσισε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με σχετική ανακοίνωσή του και μετά το τέλος της καταγραφής των ζημιών σε σχολικά κτίρια και αίθουσες.

Την ίδια στιγμή, να σημειωθεί ότι η διοίκηση της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε., ανταποκρινόμενη άμεσα στις ανάγκες που προέκυψαν μετά τον σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017, απέστειλε ειδικό κλιμάκιο μηχανικών στο νησί της Λέσβο,  προκειμένου να προχωρήσουν σε αυτοψίες και καταγραφή ζημιών.

Δόθηκε προτεραιότητα στα 14 σχολικά κτίρια που χρησιμοποιούνται ως εξεταστικά κέντρα για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, τα οποία μετά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι είναι κατάλληλα.

Ωστόσο, το κλιμάκιο των μηχανικών συνεχίζει τις αυτοψίες στις περιοχές Βρύσα, Πλωμάρι, Μεγαλοχώρι και Πολυχνίτο, οι οποίες επλήγησαν περισσότερο από τον σεισμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπ. Παιδείας:

Το ΥΠ.Π.Ε.Θ. συνυπολογίζοντας

Α) την κήρυξη της Λέσβου σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης,

Β) τις ιδιαίτερες συνθήκες που προέκυψαν στην Λέσβο λόγω της σεισμικής δραστηριότητας,

Γ) την αναβολή των Πανελλαδικών εξετάσεων στα ΕΠΑΛ στις 13-6-2017, στα ΓΕΛ της Λέσβου, Χίου Οινουσσών και Ψαρρών  στις 14-6-2017 βάσει απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων,

Δ) την καταλληλότητα των εξεταστικών κέντρων της Χίου που διαπιστώθηκε κατόπιν αυτοψίας σύμφωνα με το  υπ΄ αριθμ. πρωτ. 20108/13-6-2017 έγγραφο του Δήμου Χίου,

αναβάλλει μέχρι νεοτέρας, τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στα εξεταστικά κέντρα Λέσβου.

Οι εξετάσεις στα υπόλοιπα εξεταστικά κέντρα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης  Βορείου Αιγαίου, δηλαδή αυτά της Λήμνου, Αγίου Ευστρατίου, Χίου, Οινουσσών και Ψαρρών συνεχίζονται κανονικά από αύριο 15-6-2017.

Το χρονοδιάγραμμα επανάληψης των Πανελλαδικών Εξετάσεων των μαθημάτων που δεν πραγματοποιήθηκαν θα ανακοινωθεί το συντομότερο δυνατό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σεισμός, Πανελλήνιες 2017
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πανελλήνιες 2017: Με Λατινικά, Χημεία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας συνεχίζονται οι εξετάσεις

Λέσβος: Αναβάλλονται οι Πανελλήνιες, κλειστά όλα τα σχολεία

Αναβάλλονται οι πανελλήνιες εξετάσεις σε Λέσβο και Χίο

Πανελλήνιες 2017: Θέματα και απαντήσεις σε Ιστορία, Φυσική και Ανάπτυξη Εφαρμογών για Ενιαία Λύκεια

Ο υπερβάλλων ζήλος αλλοίωσε τον Θεοτοκά στις Πανελλήνιες

Πανελλήνιες 2017: Οι απαντήσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα για τα Ενιαία Λύκεια

SHARE:

24Media Network