Απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών για το νέο σύστημα διορισμών

Απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών για το νέο σύστημα διορισμών
Από τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών Eurokinissi

Σε απεργιακή κινητοποίηση σήμερα οι εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα ζητώντας την απόσυρση του νέου συστήματος διορισμών.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σήμερα Πέμπτη.

Η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ έχουν κηρύξει απεργία για το νέο σύστημα διορισμού που έχει εξαγγείλει το υπουργείο Παιδείας και ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή. 

Οι εκπαιδευτικοί έχουν πραγματοποιήσει κινητοποιήσεις και αναμένεται πολλά σχολεία είτε να είναι κλειστά από τη συνολική συμμετοχή στην απεργία των εκπαιδευτικών είτε να υπολειτουργήσουν. 

Για μία ακόμη φορά ο εκπαιδευτικός κόσμος βρίσκεται σε κινηματικό αναβρασμό, με επίδικο το Σύστημα Διορισμών στην Εκπαίδευση που προτείνει το Υπουργείο Παιδείας. 

Η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε ήδη 24ωρη πανελλαδική απεργία σε ολόκληρο τον Δημόσιο Τομέα για σήμερα, με αίτημα την απόσυρση του συστήματος διορισμών που προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε στη Βουλή. 

Παράλληλα, η τριτοβάθμια οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 11:00 το πρωί, έξω από τη Βουλή. 

Την ίδια ώρα, το alfavita.gr λαμβάνει πλήθος ανακοινώσεων από Συλλόγους Εκπαιδευτικών ΠΕ, ΕΛΜΕ, πρωτοβουλίες, φορείς και άλλα εκπαιδευτικά σωματεία, τα οποία δηλώνουν τη συμμετοχή τους στις αυριανές κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Μάλιστα, πολλά από αυτά τα σωματεία αναμένεται να αφιχθούν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή. 

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

“Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε., αλλά και τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις απεργίες της 11ης και της 14ης του Γενάρη και στα συλλαλητήρια, αποφάσισε, ομόφωνα, την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για όλο το Δημόσιο με αίτημα: «την άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση», που η Κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση στη Βουλή. 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019, ώρα 11:00πμ, στη Βουλή.” Καταγγελία της συνεχιζόμενης καταστολής σε βάρος των εκπαιδευτικών Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει “τη δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ και των δυνάμεων καταστολής απέναντι στους διαδηλωτές, κατά την πανεκπαιδευτική κινητοποίηση της 14ης Ιανουαρίου 2019, με βάση τις κυβερνητικές εντολές”. 

Ακόμη αναφέρεται: 

“Για μία ακόμα φορά είχαμε τραυματισμό διαδηλωτών εκπαιδευτικών και φοιτητών με πιο σοβαρό αυτόν της συναδέλφου Βέτας Ρέππα, μέλους της Α’ ΕΛΜΕ Αθήνας, η οποία τραυματίστηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο μετά τη χρήση φυσούνας με χημικά, από αστυνομικό των ΜΑΤ, εξ’ επαφής στο σώμα της. Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, καθώς μας εμπαίζει με τις δήθεν καταγγελίες της δολοφονικής πρακτικής των ΜΑΤ και το δήθεν έλεγχο τους με ΕΔΕ από την Αστυνομική Διεύθυνση”

Η κοινή ανακοίνωση των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ 

“Τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς σε δυναμική συνέχιση του αγώνα μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών – προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών που κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο. Κηρύσσουμε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για τη Δ.Ο.Ε. την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου (σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019) και 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 11:00 – 14:00 για την Ο.Λ.Μ.Ε. με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης 3ωρης από τις Ε.Λ.Μ.Ε. για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων. Σε περίπτωση αλλαγής της ημερομηνίας ψήφισης η κινητοποίηση θα μεταφερθεί αναλόγως. Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή την Πέμπτη 17/1/2019 και ώρα 11:00 π. μ. με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου.”

Διαβάστες ακόμη στο alfavita.gr

– 4 μόρια στους διορισμούς με ECDL – Πιστοποίηση γνώσεων χειρισμού Η/Υ

– Πρόγραμμα υπολογισμού μορίων για διορισμό σύμφωνα με το νόμο Γαβρόγλου

-Μια, μία, πού, που, για, νιος… Συχνά λάθη τονισμού

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα