Δικαστικός "πόλεμος" στα πανεπιστήμια. Μπαράζ μηνύσεων

Δικαστικός "πόλεμος" στα πανεπιστήμια. Μπαράζ μηνύσεων
EUROKINISSI

Μήνυση κατά του προέδρου του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αθηνών Δ. Μπερσινά υπέβαλε ο σύλλογος των διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος. Την Παρασκευή εκδικάζεται η προσφυγή του υπουργού Παιδείας

Στη δικαιοσύνη μεταφέρεται πλέον ο «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της ανώτατης εκπαίδευσης μετά και τη μήνυση που υπέβαλε ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών ο σύλλογος του διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών σε βάρος του προέδρου Δημήτρη Μπερσιμά και των μελών του Συμβουλίου του Ιδρύματος.

Αφορμή για τη μήνυση στάθηκε η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το Συμβούλιο κατά του πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Θεοδόση Πελεγρίνη, με την οποία «συκοφαντείται το πανεπιστήμιο και το διοικητικό προσωπικό του» όπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά.

Το χωρίο της ανακοίνωσης που πυροδότησε την αντίδραση των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ είναι αυτό που αναφέρεται στην υποτιθέμενη παράλειψη του πρύτανη να «απαιτήσει και να εξασφαλίσει την παρουσία του προσωπικού ασφαλείας στις υπηρεσίες του ιδρύματος μολονότι αυτό ήταν απόφαση της Συγκλήτου».

Οι διοικητικοί υπάλληλοι υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη αναφορά αποτελεί συκοφαντική δυσφήμιση για το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά και για το διοικητικό του προσωπικό, καθώς το διοικητικό προσωπικό όρισε προσωπικό ασφαλείας για την εξασφάλιση της πληρωμής του προσωπικού που δεν απεργεί, οργάνωσε ομάδες περιφρούρησης της πανεπιστημιακής περιουσίας και όρισε προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία των Πανεπιστημιακών Κλινικών και την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών υγείας στις περιπτώσεις που κινδυνεύει ζωή πολιτών.

Σημειώνεται ότι δικαστική έρευνα έχει διαταχθεί και σε βάρος του πρύτανη του ΕΚΠΑ με αφορμή τις αιτιάσεις που διατύπωσε προς το πρόσωπό του το Συμβούλιο του Ιδρύματος με την ανακοίνωσή του, ενώ αύριο, στις 12 το μεσημέρι, εκδικάζεται η προσφυγή του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, στη δικαιοσύνη με την οποία ζητά να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Επίσης την Παρασκευή, αποφασίζουν οι υπάλληλοι και για το μέλλον των απεργιακών τους κινητοποιήσεων.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Προσφυγή Αρβανιτόπουλου για να κριθεί παράνομη η απεργία στα ΑΕΙ

SHARE:

24Media Network