Εκτός της ύλης της Α' Γυμνασίου το κεφάλαιο για την αναπαραγωγή του ανθρώπου

Εκτός της ύλης της Α' Γυμνασίου το κεφάλαιο για την αναπαραγωγή του ανθρώπου

Τέλος στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο Γυμνάσιο. Αφαιρείται από την ύλη της Βιολογίας

Αν οι μαθητές του Γυμνασίου έχουν απορίες για το πώς αναπαράγεται ο άνθρωπος θα πρέπει να ρωτήσουν κανέναν φίλο τους ή τους γονείς τους αφού το σχολείο δε πρόκειται να τους το πει!

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με "ΤΑ ΝΕΑ", οδηγία που βασίζεται στην εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής αφαιρεί από τη διδακτέα ύλη της Βιολογίας της Α' Γυμνασίου το κεφάλαιο για την αναπαραγωγή του ανθρώπου.

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωση διαμαρτυρίας οι βιοεπιστήμονες "προφανώς με την απόφαση αυτή αφαιρείται και η μοναδική ευκαιρία που έχουν οι μαθητές του Γυμνασίου να γνωρίσουν το αναπαραγωγικό σύστημα".

Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων σημειώνει ότι η οδηγία κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση από την πρόσφατη απόφαση του υπουργού Παιδείας Α. Λοβέρδου να τεθεί σε εφαρμογή το Κοινωνικό Σχολείο, που στόχο του έχει, μεταξύ άλλων, και τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.

Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων τονίζει ότι η οδηγία εκδόθηκε έπειτα από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και ευελπιστεί να οφείλεται σε "παράβλεψη", η οποία πρέπει να διορθωθεί άμεσα και το εν λόγω κεφάλαιο να συμπεριληφθεί ξανά στη διδακτέα ύλη της Α' Γυμνασίου.

SHARE:

24Media Network