Έτσι θα οριστούν οι νέοι διευθυντές εκπαίδευσης

Έτσι θα οριστούν οι νέοι διευθυντές εκπαίδευσης

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την μυστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στις 8 Ιανουαρίου 2016 για την ανάδειξη των νέων διευθυντών εκπαίδευσης και το χρονοδιάγραμμα μέχρι την τελική τοποθέτησή τους στις θέσεις τους

Δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας επιλογής διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την 1η Φεβρουαρίου 2016, με την ανάληψη καθηκόντων από τους νέους διευθυντές εκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είχε ανακοινωθεί την προηγούμενη εβδομάδα, σήμερα έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας, ενώ μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου θα σταλούν οι αιτήσεις στις αρμόδιες Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Στη συνέχεια, μέχρι τις 22/12 θα λάβει χώρα η διαδικασία μοριοδότησης των υποψηφίων, ο ορισμός εφορευτικών επιτροπών, η κατάρτιση και ανάρτηση πίνακα εκλογέων, καθώς και η προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας.

Στις 23 Δεκεμβρίου θα αναρτηθούν οι πίνακες των υποψηφίων, οι οποίοι πληρούν τα τυπικά προσόντα συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής, και παράλληλα, θα αναρτηθούν οι πίνακες των αντικειμενικών μορίων κατά φθίνουσα σειρά και ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Από το υπουργείο επισημαίνεται, ότι στους πίνακες των αντικειμενικών μορίων θα συμπεριλαμβάνονται και οι υποψήφιοι που δεν πληρούν τα τυπικά προσόντα συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής.

Τυχόν ενστάσεις --τόσο για τους πίνακες υποψηφίων, οι οποίοι πληρούν τα τυπικά προσόντα συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής, όσο και για τους πίνακες των αντικειμενικών μορίων-- θα κατατεθούν έως τις 29/12 στην οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, ενώ από 30/12 έως 4/1/2016 θα γίνει η εκδίκαση των ενστάσεων και η ανακοίνωση των τελικών αναμορφωμένων πινάκων υποψηφίων, οι οποίοι πληρούν τα τυπικά προσόντα συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής, αλλά και των πινάκων των αντικειμενικών μορίων κατά φθίνουσα σειρά και ανά Διεύθυνση εκπαίδευσης. Παράλληλα, θα γίνει ο προγραμματισμός συνεντεύξεων.

Η διεξαγωγή της μυστικής ψηφοφορίας θα γίνει στις 8 Ιανουαρίου 2016 και θα ξεκινήσει στις 9:00 και θα ολοκληρωθεί στις 17:00. Τα αποτελέσματα της μυστικής ψηφοφορίας θα σταλούν στην οικεία περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ηλεκτρονικά.

Στις 11/1, θα σταλούν τα πρακτικά της εφορευτικής επιτροπής στην οικεία περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, θα καταχωρηθούν οι βαθμολογίες και θα αναρτηθεί η μοριοδότηση της ψηφοφορίας .

Οι συνεντεύξεις των υποψηφίων ενώπιον του συμβουλίου επιλογής, η ολοκλήρωση και ανάρτηση πινάκων της τελικής βαθμολογίας των υποψηφίων στην ιστοσελίδα της οικείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης θα γίνουν στο διάστημα 12-19 Ιανουαρίου.

Η κατάθεση ενστάσεων για τον τελικό πίνακα θα μπορούν να γίνουν στο διάστημα 20-22/1, ενώ η εκδίκασή τους και η κατάρτιση αναμορφωμένων πινάκων και η αποστολή τους προς κύρωση στον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καθώς και η δημοσίευσή τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θα γίνουν από τις 25/1.

Τέλος, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, από 27/1 έως 29/1 θα γίνουν οι προτάσεις τοποθέτησης Διευθυντών Εκπαίδευσης από τα Συμβούλια Επιλογής και θα ληφθεί η απόφαση τοποθέτησης Διευθυντών Εκπαίδευσης από τον υπουργό, ούτως ώστε την 1η Φεβρουαρίου να αναλάβουν υπηρεσία οι νέοι διευθυντές Εκπαίδευσης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network