Εξαίρεση για υποψήφιους του 2012. Θα δώσουν με το 10% για στρατιωτικές σχολές

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, παρεβρέθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011, για να παρακολουθήσει την τελετή ορκωμοσίας των νέων Ανθυπολοχαγών τάξεως 2011 «Λοχαγός Αναστάσιος Γιώτης». Τα ξίφη επέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. (EUROKINISSI // ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, παρεβρέθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011, για να παρακολουθήσει την τελετή ορκωμοσίας των νέων Ανθυπολοχαγών τάξεως 2011 «Λοχαγός Αναστάσιος Γιώτης». Τα ξίφη επέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. (EUROKINISSI // ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ανακοίνωση ΓΕΕΘΑ, ενόψει των Πανελλαδικών. Τι θα ισχύει για όσους υποψήφιους του 2012, θέλουν να μπουν σε στρατιωτικές σχολές. Πώς θα κατανεμηθούν οι θέσεις

Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών του 2012, θα μπορέσουν να δώσουν φέτος για το 10% των θέσεων των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές.

Σύμφωνα με το άρθρο 52 του Ν.4264/2014 (ΦΕΚ 118 Α), που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 15 Μαΐου 2014, δηλαδή σε χρόνο μεταγενέστερο της έκδοσης της προκήρυξης επιλογής σπουδαστών-τριών στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΕΔΥΕΘΑ 17/2014), καθορίζεται ότι «ειδικά για το ακαδημαϊκό έτος 2014-15 δίνεται κατ΄ εξαίρεση το δικαίωμα συμμετοχής στο 10% των θέσεων εισακτέων και σε όσους είχαν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων λυκείων το 2012», ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «οι θέσεις που αντιστοιχούν στο 10% του αριθμού εισακτέων κατανέμονται στους υποψηφίους του 2012 σε ποσοστό 40% και στους υποψηφίους του 2013 σε ποσοστό 60%».

Κατόπιν των παραπάνω και με σκοπό τη διευκόλυνση των υποψηφίων που εμπίπτουν αποκλειστικά στην παραπάνω κατηγορία, τα δικαιολογητικά για συμμετοχή στις εισαγωγικές εξετάσεις των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών θα γίνονται δεκτά από τη σχολή πρώτης προτίμησης σε περίπτωση αποστολής τους μέχρι της 23ης Μαΐου (ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομικής υπηρεσίας δημόσιας ή ιδιωτικής)» καταλήγει η ανακοίνωση.

SHARE: