Έξι ελληνικά πανεπιστήμια στα κορυφαία του κόσμου

ΑΘΗΝΑ-ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2011
(ICON PRESS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ)
Φωτογραφία αρχείου ICON

Στην 387η θέση του καταλόγου με τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου το Καποδιστριακό σύμφωνα με τους TIMES. Διαβάστε στο NEWS 247 τη λίστα με τα καλύτερα εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Pic)

Στην λίστα των διεθνών πανεπιστημίων βρίσκονται για πρώτη φορά έξι ελληνικά πανεπιστήμια, ενώ η χώρα μας διαθέτει το 29ο καλύτερο πανεπιστημιακό σύστημα στον κόσμο, σύμφωνα με έρευνα για τα 500 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου που δημοσιεύεται σήμερα Δευτέρα στους "Τimes" .

Εκτός από το Πανεπιστήμιο της Αθήνας, περιλαμβάνονται ακόμα 5 ελληνικά ιδρύματα, το Πολυτεχνείο της Αθήνας, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πάτρας και το Πανεπιστήμιο Πάτρας.

Έξι ελληνικά πανεπιστήμια στα κορυφαία του κόσμου

Τρία εξ' αυτών, υποχωρούν στη φετινή παγκόσμια κατάταξη σε σχέση με πέρυσι, ενώ τα άλλα δύο διατηρούνται στις θέσεις από 401 έως 500.

Η κατάταξη αυτή, εκτός από τα στοιχεία που μετρά για την αξιολόγηση των ιδρυμάτων (διεθνείς αναφορές σε έρευνες καθηγητών, δημοσιεύσεις, ικανοποίηση φοιτητών, επαγγελματική αποκατάσταση κ.λπ.), περιέλαβε από φέτος και παράγοντες όπως ο μέσος όρος των επιδόσεων των πανεπιστημίων μιας χώρας, ο αριθμός των φοιτητών σε αυτά τα πανεπιστήμια σε σχέση με το μέγεθος του συνολικού πληθυσμού, η παγκόσμια θέση κατάταξης των κορυφαίων πανεπιστήμιων της χώρας κ.ά., ενώ λαμβάνει υπ΄ όψιν τις διαφορετικά οικονομικά δεδομένα σε κάθε χώρα.

Έτσι, εκτός από τα ίδια τα ιδρύματα αξιολογεί συνολικά και τα πανεπιστημιακά συστήματα των χωρών.

Δείτε εδώ τη λίστα όπως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας "Τimes".

SHARE:

24Media Network