Γιατί αυτά τα εκπαιδευτήρια είναι στη κορυφή των ελληνικών σχολείων

Γιατί αυτά τα εκπαιδευτήρια είναι στη κορυφή των ελληνικών σχολείων

Από το 1960 μέχρι σήμερα, τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη χτίζουν χαρακτήρες σε γερές βάσεις.

Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις μέσα στο πράσινο, οι παιδοκεντρικές μέθοδοι διδασκαλίας από την προσχολική κιόλας ηλικία, η πληθώρα δραστηριοτήτων σε ένα ασφαλές περιβάλλον πλούσιο σε μαθησιακά ερεθίσματα, αλλά και η πολύχρονη εμπειρία του διδακτικού προσωπικού, είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που τοποθετούν τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη στην κορυφή των ελληνικών σχολείων για περισσότερα από 60 χρόνια.

Το όνειρο του Ανδρέα Καίσαρη (1926-2018) για ένα οικογενειακό σχολείο που φροντίζει να διατηρεί προσωπική σχέση με τους μαθητές και τους γονείς τους, έγινε πραγματικότητα το 1960 στο Παλαιό Φάληρο όταν ξεκίνησε η Σχολή Καίσαρη. Τα χρόνια πέρασαν, οι εποχές άλλαξαν και το σχολείο αυτό μετεξελίχθηκε σε έναν υπερσύγχρονο σχολικό οργανισμό με υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και πολλές επιτυχίες και διακρίσεις. Από το 1995 ως σήμερα, τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη λειτουργούν στη Βάρη Αττικής σε μία ιδιόκτητη καταπράσινη έκταση 50 στρεμμάτων και καλύπτουν όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, από Παιδικό Σταθμό έως και Λύκειο.

ADVERTISING

Μπορεί η διδασκαλία να διαφέρει σε κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης καθώς διαφέρουν και οι ανάγκες των μαθητών, όμως η κεντρική φιλοσοφία του σχολείου παραμένει αναλλοίωτη εδώ και τρεις γενιές, προσφέροντας στα παιδιά όλη την απαραίτητη φροντίδα και χτίζοντας γερές εκπαιδευτικές βάσεις από την πρώτη κιόλας μέρα του σχολείου.

Παιδικός σταθμός & Νηπιαγωγείο

Σε αυτή την τόσο σημαντική και ευαίσθητη ηλικία για τη φυσική, νοητική και ψυχική εξέλιξη του παιδιού, κύριο μέλημα των παιδαγωγών αποτελεί η ομαλή ένταξη των παιδιών στη σχολική ζωή αλλά και η δημιουργία μιας σχέσης εμπιστοσύνης και αγάπης μεταξύ οικογένειας και σχολείου. Πρωτοπορώντας στην εκπαίδευση της προνηπιακής και νηπιακής ηλικίας, τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη προσφέρουν από νωρίς ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με καθημερινή εξοικείωση των παιδιών με τη γλώσσα των Αγγλικών μέσα από δραστηριότητες και παιχνίδια στα playrooms και τις τάξεις, έμφαση στον αθλητισμό με τη δυνατότητα κολύμβησης, χορού, μίνι τένις και μπάσκετ στα ιδιόκτητα γήπεδα των εγκαταστάσεων, ελευθερία για να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους στο εργαστήριο καλλιτεχνικών, γνωριμία με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών καθώς και πλήθος εξωσχολικών δραστηριοτήτων.

Γιατί αυτά τα εκπαιδευτήρια είναι στη κορυφή των ελληνικών σχολείων

Διαθέσιμο από την νηπιακή ηλικία είναι και το Lego Education Preschool, ένα καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης με σκοπό να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τα μαθηματικά, τη φυσική και τη μηχανική, ώστε να βοηθήσει στην ανάπτυξη γλωσσικών και κοινωνικοσυναισθηματικών δεξιοτήτων αλλά και δεξιοτήτων προγραμματισμού μέσα από το παιχνίδι.

Δημοτικό

Προωθώντας τη βιωματική μάθηση που προάγει τη δημιουργική σκέψη, βασικός στόχος της δημοτικής εκπαίδευσης είναι η όσο το δυνατόν πληρέστερη και ισορροπημένη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών. Αξιοποιώντας τις μοντέρνες εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη, οι μαθητές του δημοτικού ανακαλύπτουν τα ατομικά τους ταλέντα σε θέατρο, μουσική, καλλιτεχνικά και αθλητισμό, αποκτούν χρήσιμες τεχνολογικές γνώσεις μέσω της λειτουργίας ψηφιακών τάξεων και την αξιοποίηση tablets, ευαισθητοποιούνται σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα μέσω εθελοντικών δράσεων και εξοικειώνονται με εργασίες και projects που συχνά παρουσιάζονται στην τάξη, δίνοντας έτσι στα παιδιά την ευκαιρία να καλλιεργήσουν την ικανότητά τους για παρουσίαση μπροστά σε κοινό.

Γιατί αυτά τα εκπαιδευτήρια είναι στη κορυφή των ελληνικών σχολείων

Αξίζει, επίσης, να αναφέρουμε πως λειτουργούν και τμήματα στα αγγλικά για δίγλωσσους μαθητές στο Δημοτικό, ενώ στην Ε’ τάξη ξεκινά η διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας με τους μαθητές να μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε Γαλλικά, Γερμανικά και Ισπανικά. Στην Γ' Δημοτικού (juniors), όσοι επιθυμούν, συμμετέχουν σε εξετάσεις για την απόκτηση του πρώτου διπλώματος.

Γυμνάσιο

Σαφώς, η πολύπλευρη μόρφωση και ο εμπλουτισμός της γνώσης σε όλους τους μαθησιακούς τομείς παραμένει ο νούμερο ένα στόχος των Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη για όλους τους μαθητές του Γυμνασίου. Παράλληλα, το πλούσιο εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις ξένες γλώσσες, τον αθλητισμό και τις ψηφιακές ικανότητες, προσφέροντας παράλληλα εξατομικευμένη στήριξη σε κάθε μαθητή και φροντιστηριακά μαθήματα μετά τη λήξη του πρωινού προγράμματος.

Γιατί αυτά τα εκπαιδευτήρια είναι στη κορυφή των ελληνικών σχολείων

Μετά τη λήξη των μαθημάτων, οι μαθητές μπορούν επίσης να ασχοληθούν με μια μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων, αποφεύγοντας εξωσχολικές μετακινήσεις, που περιλαμβάνουν κολύμβηση, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, τένις, χορό, θέατρο, πιάνο, χορωδία, ξένες γλώσσες και εικαστικά, ενώ λειτουργούν και η «Kessaris Business Team», όπου οι μαθητές δημιουργούν τη δική τους «εικονική επιχείρηση», αλλά και η «Kessaris Forensics Team», η ομάδα Διττών λόγων στα Αγγλικά που προετοιμάζει τους μαθητές για τη συμμετοχή τους σε διασχολικούς αγώνες ρητορικής-debate με την καθοδήγηση έμπειρων προπονητών. Μεγάλης σημασίας είναι και η ομάδα irobot, η οποία κατέχει πλέον πολλές διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, στην οποία οι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν ήδη από το Δημοτικό.

Λύκειο

Αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο του Λυκείου για την τελική διαμόρφωση του χαρακτήρα και της προσωπικότητας των μαθητών, τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη στοχεύουν πρωτίστως στην αρμονική ένταξη των σπουδαστών στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και στην απόκτηση βαθύτερης και ουσιαστικότερης γνώσης και αυτογνωσίας.

Για την προετοιμασία των μαθητών για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, το Λύκειο των εκπαιδευτηρίων φροντίζει για την διδασκαλία σε ολιγομελή τμήματα με ενισχυμένες διδακτικές ώρες, ενώ τα μαθήματα των κατευθύνσεων διδάσκονται σε φροντιστηριακή βάση από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς με πολυετή εμπειρία και άριστη παιδαγωγική κατάρτιση, με σκοπό την εκπαίδευση των μαθητών στην οργάνωση της μελέτης τους χωρίς άγχος.

Σημαίνουσα θεωρείται και η εξέλιξη των προσωπικών δεξιοτήτων και ενδιαφερόντων του κάθε παιδιού με στόχο τη διευκόλυνση του επαγγελματικού προσανατολισμού, με το Τμήμα Συμβουλευτικής Σπουδών & Καριέρας των Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη να εξασφαλίζει την απαραίτητη καθοδήγηση για τους μαθητές που βρίσκονται στην πιο κρίσιμη φάση αναζήτησης των κλίσεων και των δυνατοτήτων τους.

Γιατί αυτά τα εκπαιδευτήρια είναι στη κορυφή των ελληνικών σχολείων

Εκτός από το άριστα δομημένο πρόγραμμα διδασκαλίας της κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας, τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη ξεχωρίζουν για την πληθώρα ερεθισμάτων και δυνατοτήτων που δίνουν στα παιδιά κάθε ηλικίας.

Ψηφιακή εκπαίδευση

Έχοντας αντιληφθεί από νωρίς τη σημασία της στήριξης της μάθησης εξ αποστάσεως, τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη επέδειξαν άμεσα αντανακλαστικά, όταν, κατά τη διάρκεια της πανδημίας χρειάστηκε να προσαρμοστεί το μοντέλο διδασκαλίας. Κι αυτό, γιατί ήδη από το 2010 οι μαθητές χρησιμοποιούν tablets και ipads κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τους, ενώ λειτουργούν και πλατφόρμες-αποθετήρια εκπαιδευτικού υλικού, ανάγοντας έτσι την εξ αποστάσεως ψηφιακή εκπαίδευση ως συμπληρωματικό εργαλείο στη συμβατική εκπαίδευση.

Γιατί αυτά τα εκπαιδευτήρια είναι στη κορυφή των ελληνικών σχολείων

Ασφαλείς μετακινήσεις με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Το χρυσό βραβείο απέσπασαν τη φετινή χρονιά τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη στα Education leaders Awards, ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς από όλη την Ελλάδα, στον τομέα «Σχολικές Μεταφορές - Αειφορική Μετακίνηση». Το βραβείο αυτό, αντικατοπτρίζει τον ανανεωμένο και φιλικό προς το περιβάλλον στόλο των υπερσύγχρονων οχημάτων τους, αλλά και τους άρτια εκπαιδευμένους οδηγούς που φροντίζουν για την ασφαλή μετακίνηση όλων των μαθητών.

Γιατί αυτά τα εκπαιδευτήρια είναι στη κορυφή των ελληνικών σχολείων

Kessaris Summer Camp

Και επειδή ο ρόλος του σχολείου δεν περιορίζεται μόνο μέσα στην τάξη κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη φροντίζουν για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών και το καλοκαίρι, με τη διοργάνωση Summer Camps με παράλληλες αθλητικές δραστηριότητες ανάλογα με την ηλικία. Τα Summer Camps, που απευθύνονται και σε εξωτερικούς μαθητές, περιλαμβάνουν επίσης το καθημερινό φαγητό των παιδιών από τον μάγειρα των εκπαιδευτηρίων στην τραπεζαρία, αλλά και την ασφαλή μετακίνησή τους.

Facebook, Instagram, YouTube

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Brand Experience, Σχολεία
SHARE:

24Media Network