Η Χρυσή Αυγή στοχοποιεί καθηγητές ζητώντας παρέμβαση εισαγγελέα

Η Χρυσή Αυγή στοχοποιεί καθηγητές ζητώντας παρέμβαση εισαγγελέα
Χρυσή Αυγή MotionTeam

Με τον τίτλο "Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ.." ξεκινάει η ανακοίνωση της Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης που δημοσιεύεται στο alfavita.gr.

Το νεοναζιστικό κόμμα «Χρυσή Αυγή» δεν είναι πρώτη φορά που στοχοποιεί εκπαιδευτικούς! Ένα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα ήταν στις εθνικιστικές κινητοποιήσεις μερίδας μαθητών για την Μακεδονία. Αυτή την φορά οι νεοναζί βάζουν στο στόχαστρο τους καθηγητές της Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης κατηγορώντας με ανάρτηση στον ιστοτοπό τους, το σωματείο και μέσω αυτού όλους τους «καθηγητάδες που έχει διορίσει το ανθελληνικό καθεστώς». Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανάρτηση της Χρυσής Αυγής αυτοί οι “καθηγητάδες” είναι “που βρίζουν και απειλούν τους μαθητές μας, και πως επιπλέον επιστρατεύουμε… παρακρατικούς για να παρέμβουν στις καταλήψεις… !”

Όπως αναφέρεται η ανακοίνωση της Γ’ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης που δημοσιεύει το alfavita.gr η Χρυσή Αυγή δεν μένει μόνο στην στοχοποίηση αλλά ζητάει την παρέμβαση εισαγγελέα! Τι αναφέρει στη συνέχεια η Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για την επίθεση που δέχτηκε σε ανακοίνωση που υπογράφουν για το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ ο πρόεδρος Γιάννης Λαθήρας και ο γραμματέας Γιάννης Παλάντζας: Κανονικά μια τέτοια δήλωση εκ μέρους της Χρυσής Αυγής θα μας προκαλούσε απλώς θυμηδία. Επειδή όμως ο παραπειστικός της λόγος στην σημερινή εποχή της κολοσσιαίας άγνοιας και της απελπισμένης οργής μπορεί να βρει – και βρίσκει δυστυχώς – ευήκοα ώτα, οφείλουμε να τονίσουμε: Πρόκειται για επίθεση κεντρική και «επίσημη» και καθόλου τυχαία.

Ενοχλήθηκε η ναζιστική συμμορία γιατί η Γ΄ΕΛΜΕ-Θ – από τις πρώτες στη χώρα μας-αποκάλυψε την ενορχηστρωμένη προσπάθεια εθνικιστικών και ακροδεξιών κύκλων να δηλητηριάσουν τα νεανικά μυαλά των μαθητών μας , με πρόσχημα το Μακεδονικό ζήτημα. Γιατί η Γ΄ΕΛΜΕ-Θ καλούσε τον κόσμο της εκπαίδευσης να υπερασπιστεί το σχολείο και τη νέα γενιά από το δηλητήριο του εθνικισμού και του φασισμού, για να μη γίνουν οι μαθητές μας «υλικό» για να ξεπλυθούν πολιτικά οι δολοφόνοι του Π. Φύσσα.

Γιατί η Γ΄ΕΛΜΕ-Θ καλούσε σε πρωτοβουλίες του εκπαιδευτικού κινήματος, με αντιφασιστικό, αντιεθνικιστικό, αντιπολεμικό, αντιρατσιστικό χαρακτήρα αλλά και σε κοινό αγώνα για μια εκπαίδευση απελευθερωμένη από τα δεσμά των μνημονίων και της αγοράς. Πώς, αλήθεια, να μην ενοχληθούν αυτοί που : χαρακτηρίζουν σαν «ανθελληνικό καθεστώς» την Ελληνική Δημοκρατία, που μας διόρισε, που με όλες τις στρεβλώσεις και τις ανεπάρκειές της, παραμένει ωστόσο εγγυητής των ελάχιστων ελευθεριών του λαού, στις οποίες έχουμε ορκιστεί πίστη με τον διορισμό μας. Γι’ αυτούς «φιλελληνικά καθεστώτα» είναι αυτά στα οποία νοσταλγικά αναφέρονται όπου βρεθούν κι όπου σταθούν: ο μεταξικός φασισμός, το ναζιστικό Ράιχ και η επτάχρονη δικτατορία που οδήγησε την βόρεια Κύπρο στην αγκαλιά του τουρκικού επεκτατισμού. Γι’ αυτούς ο αγώνας του λαού μας να είναι αφέντης στον τόπο του, να αποφασίζει για τη χώρα του και για τη ζωή του, για περισσότερα δικαιώματα και πλέρια ελευθερία είναι θανάσιμος εχθρός.

Πώς, αλήθεια, να μην ενοχληθούν αυτοί που:

εχθρεύονται τις πατρίδες των άλλων, θέλουν να πυροδοτήσουν τον εμφύλιο των φτωχών, για να μένει απείραχτη κάθε εξουσία, που προσκυνούν τους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ.

είναι εχθροί των αγώνων του εκπαιδευτικού κινήματος, αντιτάσσονται πάντα στις μαθητικές κινητοποιήσεις εγκαλώντας μας για την ανοχή μας, που εκφοβίζουν και ξυλοφορτώνουν όσους μαθητές αντιστέκονται, που έχουν τραβήξει κατά καιρούς μαχαίρι εναντίον τους, που απαιτούν σταθερά ΜΑΤ και εισαγγελέα όταν πρόκειται για μαθητικές και φοιτητικές καταλήψεις για σοβαρά προβλήματα των μαθητών και των σχολείων!

Έχουν το θράσος να παρουσιάζουν τα εργατικά σωματεία και το εργατικό και κίνημα ως… παρακράτος, αυτοί που λειτουργούν σαν παραστρατιωτικές οργανώσεις που ζουν υπό την αιγίδα και την αρωγή του «βαθέος κράτους», που τριγυρνάνε ασύλληπτοι στους δρόμους σπέρνοντας τον τρόμο και τον θάνατο σε μετανάστες και διαφορετικούς ακόμη και σε μαθητές μας, που χτυπάνε τα συνδικάτα στο Πέραμα και τους λιμενεργάτες στον Πειραιά όποτε πάει να οργανωθεί απεργία εναντίον των εφοπλιστών που υποκλίνονται στο κεφάλαιο και τους τραπεζίτες.

Έχουν το θράσος να το παρουσιάζονται ως «αντισυστημικοί» ,αυτοί που είναι κομμάτι του πιο μαύρου πυρήνα του καπιταλιστικού συστήματος ,που εξαντλούν τον «ριζοσπαστισμό» τους σε φιλιππικούς κατά της δημοκρατίας, για να διαφυλάξουν όμως ανέπαφο τον πυρήνα των εκμεταλλευτικών σχέσεων που την κρατούν σήμερα ανάπηρη και αλυσοδεμένη.

Η Γ΄ΕΛΜΕ-Θ, το σωματείο μας, είναι η έκφραση της συλλογικής μας δύναμης που παλεύει «κόντρα σε θεούς και δαίμονες» για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Κι αν κάτι προσπαθούμε να διδάξουμε στους μαθητές μας, είναι να μένουν πάντοτε Άνθρωποι και Δημοκράτες. Να έχουν τα μυαλά και τις καρδιές τους ανοιχτά για να χωρέσουν όλο τον πλούτο και τον καημό αυτού του κόσμου. Να έχουν όμως και τις γροθιές τους κλειστές για να παλεύουν. Να παλεύουν για έναν κόσμο πιο δίκαιο, πιο ελεύθερο, πιο ειρηνικό, που να προσφέρει σε όλους μία θέση κάτω από τον ήλιο, όχι κάτω απ’ το χώμα.

Εμείς, είμαστε οι περήφανοι «καθηγητάδες» του κακοπαθημένου ελληνικού σχολειού.

Η ναζιστική συμμορία της Χ.Α. είναι η ντροπή του έθνους και θα την έχουμε πάντοτε απέναντί μας.

Διαβάστε ακόμη στο alfavita.gr:

Επιμορφώσου ΔΩΡΕΑΝ στους κλάδους του ποτού, φαγητού, καφέ, τουρισμού

Η κάθοδος των ΤΕΦΑΑ στην Αθήνα και στο Υπ.Αθλητισμού

Ημερίδα: Εισαγωγή στη Μουσικοκινητική αγωγή με βάση το σύστημα του Carl Orff

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα