Κλειστή η Νομική Σχολή Αθηνών λόγω κατάληψης. Κανονικά θα λειτουργεί το ΕΜΠ

Κλειστή η Νομική Σχολή Αθηνών λόγω κατάληψης. Κανονικά θα λειτουργεί το ΕΜΠ

Παρά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου της Νομικής , ότι θα λειτουργήσει κανονικά σήμερα, φοιτητές προχώρησαν σε κατάληψη. Από τη Δευτέρα λειτουργεί κανονικά και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Αποκλεισμένη είναι Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από ομάδες φοιτητών και διοικητικών υπαλλήλων, οι έχουν σχηματίσει αλυσίδα στην είσοδο του κτιρίου αποκλείοντας την πρόσβαση καθηγητών και φοιτητών σε αυτό.

Την έναρξη των μαθημάτων στη Νομική είχε ανακοινώσει χθες ο πρόεδρος της Σχολής Θ. Φορτσάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, περί τις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί φοιτητική συνέλευση κατά την οποία θα αποφασιστεί εάν θα γίνει κατάληψη.

Σε εξέλιξη είναι και η γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, οι οποίοι θα αποφασίζουν για το μέλλον της απεργίας τους υπό το φως της αναστολής των κινητοποιήσεων που αποφάσισε νωρίτερα σήμερα η Ομοσπονδία του κλάδου.

Από τη Δευτέρα λειτουργεί κανονικά και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, καθώς οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος ανέστειλαν την απεργιακή τους κινητοποίηση. Θα πραγματοποιήσουν, πάντως, νέα γενική συνέλευση την προσεχή Πέμπτη με αντικείμενο την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος απέναντί τους.

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων

Την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεώς της αποφάσισε η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης τονίζοντας ωστόσο ότι «παραμένει σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα μέχρι η κυβέρνηση να υλοποιήσει με ταχύτατους ρυθμούς τις δεσμεύσεις της».

Ειδικότερα, οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων ζητούν:

1. Nα διασφαλιστεί ότι δεν θα χάσει ούτε ένας διοικητικός υπάλληλος από αυτούς που τίθενται σε διαθεσιμότητα την εργασία του, ότι θα εργάζονται δηλαδή στα ιδρύματα με ενδο-ιδρυματική ή δια-ιδρυματική κινητικότητα, κάτι που εξαρχής ετέθη ως βασικό αίτημα μας (καμιά απόλυση).

2. Να διασφαλιστεί ότι κανείς από τους συναδέλφους που δεν απογράφηκαν δεν θα τεθεί σε αργία, δεν θα παραπεμφθεί σε πειθαρχικό και ότι θα τεθεί σε κινητικότητα (εφόσον συντρέχει λόγος) επί ίσοις όροις με τους άλλους υπό διαθεσιμότητα συναδέλφους, χωρίς μηδενική ή αρνητική μοριοδότηση.

3. Να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των ιδρυμάτων μέσα από την επαρκή και αναγκαία στελέχωση τους.

4. Να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις στον πίνακα κατάταξης (διαπιστωτική πράξη) λαμβανομένων υπόψη των πινάκων με τα πραγματικά στοιχεία μοριοδότησης που θα στείλουν οι διοικήσεις των ιδρυμάτων αλλά και των ενστάσεων που υποβλήθηκαν.

5. Σε κάθε περίπτωση, δεν απεμπολούμε αιτήματα και θέσεις για την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα των πανεπιστημίων, η υπονόμευση του οποίου μέσα από το νέο πλαίσιο (Ν.4009/2011) αλλά και άλλων νομοθετικών ρυθμίσεων θα μας βρει απέναντι.

6. Ανοιχτό παραμένει το θέμα της ισχύος των διαπιστωτικών πράξεων, δεδομένου ότι πολλοί εκ των συναδέλφων που αναγράφονται σε αυτές, έχουν αναλάβει την ευθύνη της έκδοσης και υπογραφής διοικητικών και λογιστικών πράξεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ξεκινούν τα μαθήματα στο Πολυτεχνείο: Αγωνία για την τύχη του εξαμήνου

Τη Δευτέρα στον εισαγγελέα ο Πελεγρίνης

"Όχι" στην επιστράτευση λέει η κυβέρνηση. Αμετακίνητοι οι διοικητικοί - Νέα απεργία μέχρι τη Δευτέρα στο ΕΚΠΑ

SHARE:

24Media Network