Μαθητές δημοτικού, 30 ημέρες χωρίς δασκάλα

Σχολείο μαθητές
Σχολείο μαθητές MOTIONTEAM

Αγανάκτηση εκφράζουν οι γονείς για τον ένα μήνα που έχει να μπει δάσκαλος στην τάξη των παιδιών τους για να κάνουν μάθημα.

Καταγγελία που υπογράφεται από τους "Γονείς Κομποτάδων - Μεξιατών", δημοσιεύει το Alfavita.

Στο κείμενο αναφέρεται πως μετά την άδεια που πήρε η δασκάλα στο δημοτικό σχολείο της περιοχής δεν έχει αντικατασταθεί και ένα μήνα τώρα οι μαθητές δεν κάνουν μάθημα! Οι γονείς τονίζουν στο alfavita.gr πως με ημίμετρα δεν μπορεί να γίνει μάθημα, όπως αυτό της τελευταίας εβδομάδας που η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας στέλνει δάσκαλο μόνο για δύο ημέρες!

Δείτε την ανακοίνωση των γονέων:

Πέρασαν τριάντα μέρες από την έναρξη της άδειας δασκάλας του Δημοτικού Σχολείου Κομποτάδων - Μεξιατών Φθιώτιδας και ακόμη να την αναπληρώσουν. Επί είκοσι ημέρες κι ενώ δεν υπήρχε Διευθυντής Πρωτοβάθμιας, ο Περιφερειακός Διευθυντής δεν ενδιαφέρθηκε για την κάλυψη του κενού. Το ίδιο και το Υπηρεσιακό Συμβούλιο που δεν εισηγήθηκε καμιά λύση. Οι αρμόδιοι αδιαφόρησαν και συνεχίζουν να αδιαφορούν! Την αδιαφορία τους την πληρώνουν τα δικά μας παιδιά. Σε συγκέντρωση πολλών γονέων αποφασίστηκε να γίνει παράσταση όλων στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης. Η συνάντηση όμως με τον Περιφερειακό Διευθυντή δεν έγινε ποτέ!

Κάποιοι χρησιμοποίησαν τις "γνωριμίες" τους και στη συνέχεια μοίρασαν υποσχέσεις ότι το κενό θα καλυφτεί πολύ σύντομα. Αποδείχτηκε όμως ότι μας παραπλάνησαν όλους! Αυτοί που ανέλαβαν την ευθύνη για τη συνάντηση, γιατί δεν ανταποκρίθηκαν; Γιατί δεν έκλεισαν ραντεβού; Γιατί δεν κάλεσαν νέα συγκέντρωση όπως είχε συμφωνηθεί; Μετά από είκοσι μέρες στάλθηκαν στη Φθιώτιδα δυο αναπληρωτές δάσκαλοι. Στο σχολείο Κομποτάδων - Μεξιατών δεν τοποθετείται κανένας! Την εβδομάδα που διανύουμε, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας (έχοντας πλέον αναπληρωτή Διευθυντή Εκπαίδευσης) στέλνει δάσκαλο μόνο για δυο μέρες! Τριάντα μέρες υποσχέσεις!

Το κενό συνεχίζει να παραμένει κενό. Τριάντα μέρες αδιαφορία! Μήπως κάποιοι παίζουν πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των δικών μας παιδιών; Ως πότε θα τους ανεχόμαστε; Γονείς Κομποτάδων - Μεξιατών.

Διαβάστε ακόμη στο alphavita.gr

Τι ζητούν με υπόμνημά τους οι εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου Πειραιά

40 εκπαιδευτικοί λείπουν από τα σχολεία της Ηλείας

Τι συζητήθηκε για τους μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή με την Υφ. Παιδείας

Πηγή: 

Alfavita

SHARE: