Χάνεται η εξεταστική. Απεργούν Τετάρτη και Πέμπτη οι διοικητικοί σε Πολυτεχνείο και Καποδιστριακό

Αθηναίοι κάθε ηλικίας επισκέπτονται το Πολυτεχνείο για να αποτίσουν φόρο τιμής στους νεκρούς της εξέγερσης του 1973, Αθήνα 15 Νοεμβρίου 2009. Αρχισε ο τριήμερος εορτασμός της 36ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Αθηναίοι κάθε ηλικίας επισκέπτονται το Πολυτεχνείο για να αποτίσουν φόρο τιμής στους νεκρούς της εξέγερσης του 1973, Αθήνα 15 Νοεμβρίου 2009. Αρχισε ο τριήμερος εορτασμός της 36ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε νέα 48ωρη απεργία, την Τετάρτη και την Πέμπτη, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ

Ελάχιστες είναι πλέον οι πιθανότητες να σωθεί το εξάμηνο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μετά τη νέα απεργία που κήρυξαν για την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη οι διοικητικοί υπάλληλοι του ιδρύματος. Σαρανταοκτάωρη απεργία κήρυξαν για την Τρίτη και την Τετάρτη και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπου οι πέντε από τις εννέα σχολές τελούν υπό κατάληψη από ομάδες φοιτητών.

Στο ΕΜΠ, υπέρ της απεργίας ψήφισαν 168 υπάλληλοι που συμμετείχαν στη γενική συνέλευση, ενώ 128 συνάδελφοί τους τάχθηκαν υπέρ της λήξης της απεργίας και της συνέχισης του διαλόγου με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, στη βάση των προτάσεών του.

Στο ΕΚΠΑ, εξετάστηκε η πρόταση που κατέθεσε ο κ. Αρβανιτόπουλος σε συνάντηση που είχε χθες με εκπροσώπους του ιδρύματος. Σύμφωνα με υπαλλήλους που συμμετείχαν στη συνάντηση, ο υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι δεν θα απολυθεί κανένας υπάλληλος, ότι θα γυρίσουν όλοι στην εργασία τους με το 75% του μισθού τους όσοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και ότι υπόλοιπο 25% θα εξασφαλιστεί από πόρους του ιδρύματος. Ωστόσο, οι υπάλληλοι τάχθηκαν στη γενική τους συνέλευση υπέρ της απεργίας με το σκεπτικό ότι οι προτάσεις δεν συνοδεύτηκαν από ανάλογες εγγυήσεις.

Όπως έγινε γνωστό, στους διοικητικούς υπαλλήλους προτάθηκε επίσης να ξαναστείλουν τα στοιχεία τους προκειμένου να ελεγχθεί εκ νέου η μοριοδότησή τους.

«Ζητάμε διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις. Καλούμε τον υπουργό σε διάλογο για το καλό του πανεπιστημίου» τόνισε ο Ζαχαρίας Τριγάζης, μετά το πέρας της γενικής συνέλευσης του ΕΚΠΑ κατά την οποία αποφασίστηκε η προκήρυξη νέας απεργίας για Τετάρτη και Πέμπτη.

Οι απεργοί επισημαίνουν ότι ο διάλογος πρέπει να γίνει πάνω στο δικό τους πλαίσιο αρχών.

Σημειώνεται ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ την Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση. Αύριο θα έχουν συνάντηση με τον πρύτανη του Ιδρύματος Θεοδόση Πελεγρίνη, ενώ θα επιδιώξουν να συναντηθούν και με τον κ. Αρβανιτόπουλο.

Στον χορό των κινητοποιήσεων παραμένουν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Πατρών που κήρυξαν 48ωρη απεργία για την Τρίτη και την Τετάρτη. Παρά την απεργία, όμως, τα μαθήματα στο ίδρυμα γίνονται κανονικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πανεπιστήμιο Αθηνών: Η σημερινή κρίσιμη μέρα και ο Πελεγρίνης στο θεατρικό σανίδι

SHARE:

24Media Network