Ο πρόεδρος των πανεπιστημιακών κατά των πρυτάνεων που προσέφυγαν στο ΣτΕ

Ο πρόεδρος των πανεπιστημιακών κατά των πρυτάνεων που προσέφυγαν στο ΣτΕ

Κατά των πρυτάνεων που προσέφυγαν στο ΣτΕ ο πρέοδρος των πανεπιστημιακών

Εναντίον των πρυτάνεων που προσέφυγαν εκ νέου στο Συμβούλιο Επικρατείας, καταφέρεται με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ) Νίκος Σταυρακάκης.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ συγκεκριμένα τονίζει:

"Δυστυχώς μεταξύ των προσφευγόντων περιλαμβάνονται και Πρυτάνεις, αποδεικνύοντας έτσι για μια ακόμα φορά ότι βρίσκονται σε τροχιά αντίθετη με το σύνολο σχεδόν των συναδέλφων τους, γεγονός που συνεπάγεται ότι η συνέχιση της παραμονής τους σε θέσεις ευθύνης μόνο προβλήματα θα προσθέτει στα Ιδρύματα τους.

Στις στιγμές αυτές που διέρχεται η χώρα και ο λαός της, τέτοιες συμπεριφορές μελών της πνευματικής ηγεσίας του τόπου, δεν συγχωρούνται από τη νέα γενιά αλλά και την πολύπλευρα δεινοπαθούσα ελληνική οικογένεια".

Ο Ν. Σταυρακάκης, πάντως, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις εκλογές που έγιναν τις τελευταίες ημέρες στη συντριπτική πλειοψηφία των ιδρυμάτων τονίζοντας:

"Τις τελευταίες βδομάδες βιώσαμε στα πανεπιστήμια τις διαδικασίες εκλογής των εσωτερικών μελών των Συμβουλίων Ιδρύματος μέσα από το πλέον κατάλληλο και συμβατό με τα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου ακαδημαϊκού δασκάλου, σύστημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας".

Ακόμη, αναφέρεται και στα υψηλά ποσοστά συμμετοχής συναδέλφων του καθηγητών στις εκλογές που ήδη έχουν γίνει, γεγονός που του δίδει την αφορμή να επικρίνει για άλλη μια φορά εκείνους που προχώρησαν στην κατάθεση προσφυγής. Χαρακτηριστικά αναφέρει:

"Τα πρωτόγνωρα ποσοστά συμμετοχής των συναδέλφων, το τεχνικά άψογο της διεκπεραίωσης της διαδικασίας και η μη ύπαρξη καμιάς ένστασης προς τις εφορευτικές επιτροπές πιστοποιούν τυπικά, θεσμικά αλλά και πολιτικά την αποδοχή του συστήματος της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας από το σύνολο σχεδόν των πανεπιστημιακών. Σε πλήρη αντίθεση με αυτή την αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα μια ολιγομελής ομάδα συναδέλφων -αμετανόητοι θιασώτες του ακαδημαϊκού και πολιτικού μεσαίωνα- προχώρησε στην κατάθεση προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον της χρήσης ηλεκτρονικής ψηφοφορίας".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE: