Οι φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις δεν θα είναι οι ίδιες. Τι αλλάζει

Οι φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις δεν θα είναι οι ίδιες. Τι αλλάζει

Όλες οι αλλαγές στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις αναλυτικά. Στον Οδηγό Σπουδών και Επαγγέλματος 2017, οι υποψήφιοι θα μπορούν να μάθουν για όλα τα τμήματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, καθώς και για τα επιστημονικά πεδία και το Μηχανογραφικό 2017

Οριστικοποιούνται όλες οι αλλαγές στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις τέσσερις μήνες πριν δώσουν οι υποψήφιοι για να διεκδικήσουν την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η πιο πρόσφατη αλλαγή ήρθε με την ρύθμιση στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που ετοιμάστηκε το βράδυ της Τρίτης η οποία έρχεται να συμπληρώσει το παζλ των αλλαγών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Παρακάτω το θα παρουσιάσουμε τους λόγους που οι Φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις δεν θα είναι ακριβώς σαν αυτές των προηγούμενων ετών, και αυτό δεν είναι κλισέ.

Πριν δώσεις εξετάσεις και λίγο μετά

Ο υποψήφιος κατά την διάρκεια της προετοιμασίας του αλλά και μετά τις Πανελλαδικές εξετάσεις πρέπει να συμπληρώσει το μηχανογραφικό του με τα τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Για να μπορέσει να κάνει την σωστή επιλογή πρέπει να διαβάσει από τον Οδηγό Σπουδών και Επαγγέλματος 2017 τα πάντα για όλα τα Τμήματα των ΑΕΙ και Τει και την επαγγελματική τους προοπτική, το επιστημονικό αντικείμενο ώστε να κάνει την σωστή επιλογή Σπουδών

1. Άλλαξε ο "μήνας των Πανελλαδικών"

Ενώ τα προηγούμενα χρόνια είχαμε ταυτίσει την διαδικασία και την έναρξη κυρίως των Πανελλαδικών εξετάσεων με τον μήνα Μαϊο, φέτος οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν μετά τις ενδοσχολλικές και περίπου το διάστημα από 6 έως 9 Ιουνίου.

2. Μεταφέρονται οι Επαναληπτικές Εξετάσεις

Μετατίθενται οι επαναληπτικές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των ΓΕΛ από το Σεπτέμβριο στον Ιούνιο, με τροπολογία που κατατέθηκε στις 7 Φεβρουαρίου στη Βουλή από τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνου Γαβρόγλου.

3.  Θεσμοθετείται οριστικά το 10%

Δυνατότητα συμμετοχής εκ νέου στις πανελλαδικές, κρατώντας τον βαθμό που πέτυχαν στις πρώτες. Η συμμετοχή τους μάλιστα μπορεί πλέον να γίνεται για δύο και όχι μόνο για ένα χρόνο.

4. Για το 5%

Για να μην υπάρξουν προβλήματα για τους υποψηφίους που υπάγονται στην κατηγορία του 5% λόγω της αλλαγής των παθήσεων από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας το υπουργείο Παιδείας ορίζει ότι φέτος θα ενταχθούν όλοι όσοι περιλαμβάνονται και στην παλιά λίστα.

5. Αλλαγές στο μηχανογραφικό δελτίο

Στο μηχανογραφικό δελτίο διευρύνονται οι επιλογές για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ευνοημένοι είναι οι υποψήφιοι του 2ου του 3ου και του 5ου επιστημονικού πεδίου που έχουν περισσότερες επιλογές στις Θετικές, Τεχνολογικές, Επιστήμες Υγείας, την Πληροφορική και την Οικονομία. Αναλυτικά για όλες τα τμήματα του Μηχανογραφικού (ΑΕΙ.ΤΕΙ) μπορείτε να μάθετε στον Οδηγό Σπουδών 2017, του Χρήστου Κάτσικα ώστε να κάνετε την σωστή επιλογή τμήματος

6. ΕΠΑΛ

Για πρώτη φορά θεσμοθετείται η είσοδος των υποψηφίων από Επαγγελματικά Λύκεια που συμμετέχουν στις πανελλαδικές σε πανεπιστήμια με ποσοστό 1%.

7. Οι επαναληπτικές ενδοσχολικές εξετάσεις θα διεξάγονται τον Ιούνιο.

Στον Οδηγό Σπουδών και Επαγγέλματος 2017, οι υποψήφιοι θα μπορούν να μάθουν για όλα τα τμήματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, καθώς και για τα επιστημονικά πεδία και το Μηχανογραφικό 2017.

Πηγή: alfavita.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πανελλήνιες
SHARE:

24Media Network