Πανελλήνιες 2015: Οι απαντήσεις στα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας

Πανελλήνιες 2015: Οι απαντήσεις στα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας

"Βατό" και "αναμενόμενο" το θέμα στις Πανελλήνιες 2015 και το μάθημα της Έκθεσης. Τι σχολιάζει ο συγγραφέας του εξεταζόμενου αποσπάσματος. Δείτε όλες τις απαντήσεις από τα φροντιστήρια "Στόχος"

Το NEWS 247 σε συνεργασία με τα φροντιστήρια " Στόχος " σάς παρουσιάζουν τις απαντήσεις στα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας, στην οποία διαγωνίστηκαν σήμερα πάνω από  100.000 υποψήφιοι.

Το κείμενο του Β. Λαμπρινουδάκη που δόθηκε στους υποψηφίους των φετινών Πανελληνίων 2015 αφορά στην πολιτιστική κληρονομιά και τη σχέση μας με τους αρχαίους χώρους θέασης και ακρόασης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων που γιορτάζεται σήμερα Δευτέρα 18/5, ενώ το θέμα της Έκθεσης που κλήθηκαν να γράψουν οι υποψήφιοι ήταν το εξής:

ADVERTISING

"Σε ομιλία που θα εκφωνήσετε σε ημερίδα του Δήμου σας με θέμα «Προστασία και αξιοποίηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς», να εκθέσετε τις απόψεις σας (500-600 λέξεις) σχετικά με: α) τους λόγους για τους οποίους πρέπει το ευρύ κοινό να πλησιάσει και να γνωρίσει τους χώρους και τα μνημεία της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και β) τις δραστηριότητες με τις οποίες οι πολίτες και ειδικότερα οι νέοι θα εξοικειωθούν με αυτά".

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 247 η επίσημη "πρώτη" των εξετάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κύλησε ομαλά στα περισσότερα εξεταστικά κέντρα της χώρας, ενώ τα θέματα δόθηκαν στους μαθητές λίγα μόλις λεπτά μετά από τις 09.00. Η διάρκεια της εξεταστικής διαδικασίας είναι 3 ώρες, ενώ ο πρώτος μπορεί να αναχωρήσει από την αίθουσα μία ώρα μετά την παράδοση των θεμάτων.

Στην πλειοψηφία τους καθηγητές σχολίασαν ότι τα θέματα ήταν "βατά" και "αναμενόμενα".

Τη σκυτάλη στις Πανελλήνιες εξετάσεις παίρνουν τα μαθήματα Επιλογής Γενικής Παιδείας, την Τετάρτη 20/5.

Το NEWS 247 σε συνεργασία με τα φροντιστήρια " Στόχος" και " Θεσμός " σάς μεταδίδουν τα θέματα και τις απαντήσεις σε όλα τα μαθήματα.

Υπενθύμιση προγράμματος

Ενόψει της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων τις επόμενες ημέρες, επισημαίνουμε ξανά στους υποψηφίους:

- να γνωρίζουν ακριβώς το εξεταστικό κέντρο, στο οποίο εξετάζονται και να γνωρίζουν την ακριβή διεύθυνση, ώστε να είναι έγκαιρα παρόντες, για να μην χάσουν την εξέτασή τους.

- να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου που έχουν πάρει από τα Λύκειά τους.

- κατά την ώρα εξέτασης να ακολουθούν τις οδηγίες των εκπαιδευτικών, για να μην διαταράσσεται η εξεταστική διαδικασία.

Με την ευκαιρία υπενθυμίζεται το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων στο συνημμένο αρχείο.

Το πρόγραμμα των Πανελληνίων

 

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θέματα Πανελληνίων
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πανελλήνιες 2015: Πρεμιέρα για τις εξετάσεις σε όλα τα Λύκεια με Νεοελληνική Γλώσσα

Πανελλήνιες 2015: Οι αλλαγές, οι βάσεις και όλα όσα πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι

Πανελλήνιες 2015: Τα Do's & Don'ts της διατροφής πριν τις εξετάσεις

24Media Network