Πανελλήνιες 2015: Οι απαντήσεις στην Ιστορία και τη Φυσική Κατεύθυνσης

Πανελλήνιες 2015: Οι απαντήσεις στην Ιστορία και τη Φυσική Κατεύθυνσης

Με απαιτητικά θέματα στη Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης και βατά/χωρίς ασάφειες θέματα στην Ιστορία, έκλεισε ο κύκλος των Πανελλήνιων Εξετάσεων 2015. Διαβάστε όλες τις απαντήσεις, σε συνεργασία με τα φροντιστήρια "Στόχος" και "Θεσμός". Πώς συνεχίζεται το πρόγραμμα στα ειδικά μαθήματα και ΑΟΘ

Με το απαιτητικό μάθημα της Φυσικής Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, αλλά και τη βατή Ιστορία Κατεύθυνσης, ολοκληρώνεται η κύρια και βασική εξεταστική περίοδος για την πλειοψηφία των υποψηφίων στις φετινές Πανελλήνιες 2015.

Πολύ δύσκολα χαρακτηρίζονται τα θέματα στη Φυσική Κατεύθυνσης, τα οποία ήταν για πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές, ενώ βατά χαρακτηρίζονται τα θέματα στην Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης, στα οποία ωστόσο, έπρεπε να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ανάλυση πηγών, αλλά και στη συνδυαστική απάντηση για το Προσφυγικό στη Β Ομάδα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εκπαιδευτικών από τα φροντιστήρια " Στόχος" και " Θεσμός ", τα θέματα στη Φυσική Κατεύθυνσης ήταν πολύ απαιτητικά για άριστα διαβασμένους μαθητές.

Συγκεκριμένα το Θέμα Α' ήταν βατό, το Θέμα Β' για άριστα διαβασμένους, το Θέμα Γ' απαιτητικό και το Θέμα Δ' για πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές με άριστη γνώστη της μηχανικής του στερεού σώματος (μεγάλη προσοχή στην εκφώνηση).

Τα θέματα στην Ιστορία Κατεύθυνσης χαρακτηρίζονται βατά και μπορούσαν να απαντηθούν από την πλειονότητα των μαθητών. Ιδιαίτερη προσοχή χρειαζόταν να δοθεί στην ανάλυση των πηγών, ενώ έκπληξη προκάλεσε το υποερώτημα, αφιερωμένο στην Εισαγωγή του βιβλίου!

Αναλυτικά τα σχόλια των καθηγητών για δύο μαθήματα Κατεύθυνσης.

Οι εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 2 Ιουνίου με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Για τα ειδικά μαθήματα οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 17 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 24, ενώ η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου.

Οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.

Οι βαθμοί θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου, ενώ οι βάσεις μετά τις 20 Αυγούστου.

Στο μεταξύ, ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα μαθήματα και οι συντελεστές βαρύτητας που αντιστοιχούν ανά πεδίο και ανά σχολές. Διαβάστε αναλυτικά όλες τις αλλαγές που θα ισχύσουν!

Το NEWS 247 σε συνεργασία με τα φροντιστήρια " Στόχος" και " Θεσμός" σάς μεταδίδουν τα θέματα και τις απαντήσεις σε όλα τα μαθήματα.

 

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ:

- ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

 

- ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πανελλήνιες 2015
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πανελλήνιες 2015: Οι απαντήσεις σε Λατινικά, Χημεία, Ηλεκτρολογία και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον

Πανελλήνιες 2015: Οι απαντήσεις στα Αρχαία και Μαθηματικά Κατεύθυνσης

Πανελλήνιες 2015: Οι απαντήσεις στα μαθήματα κατεύθυνσης

Πανελλήνιες 2015: Οι απαντήσεις στα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας

SHARE:

24Media Network