Πανελλήνιες 2016: Οι απαντήσεις σε Ιστορία και Μαθηματικά

Πανελλήνιες 2016: Οι απαντήσεις σε Ιστορία και Μαθηματικά

Μέτριας δυσκολίας τα θέματα στην Ιστορία και αναμενόμενα στα Μαθηματικά, τα θέματα στις σημερινές Πανελλήνιες. Διαβάστε προσεχτικά τις απαντήσεις σε όλα τα μαθήματα Γενικής Παιδείας

Στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής και στην Ιστορία, αμφότερα Γενικής Παιδείας, εξετάστηκαν στις σημερινές Πανελλήνιες , οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (με το παλιό και το νέο σύστημα).

Την ίδια στιγμή, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ (ομάδα Β) που έδιναν με το παλιό σύστημα, εξετάστηκαν σε ένα από τα εξής μαθήματα Γενικής Παιδείας: Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής ή Ιστορία.

Τα θέματα στην Ιστορία Γενικής Παιδείας κρίθηκαν από εκπαιδευτικούς και φροντιστηριούχους μέτριας δυσκολίας. “Ήταν θέματα που απευθύνονταν σε καλά προετοιμασμένους μαθητές με συγκροτημένη και συνθετική σκέψη, ενώ τα τελευταία ζητούμενα απαιτούσαν προσοχή και διεξοδική ανάλυση”.

Πιο αναλυτικά, η καθηγήτρια Νάντια Σπυροπούλου, από τα φροντιστήρια ΣΤΟΧΟΣ αναφέρει: “Τα θέματα ήταν σαφή και απευθύνονταν σε καλά προετοιμασμένους υποψηφίους που κατέχουν συνολικά την εξεταστέα ύλη και είναι εξοικειωμένοι με τη μεθοδολογία επεξεργασίας ιστορικών παραθεμάτων. Δεν παρουσίαζαν ανυπέρβλητες δυσκολίες και ήταν μάλλον αναμενόμενα. Οι απαντήσεις των ερωτημάτων της Β´ ΟΜΑΔΑΣ ήταν εκτενείς λόγω της πληθώρας των ιστορικών πηγών που τα συνόδευαν. Οι υποψήφιοι όφειλαν να διαχειριστούν σωστά το χρόνο τους και να ανταποκριθούν στα ζητούμενα με λεπτομέρεια”.

Αναμενόμενα και χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, τα θέματα στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, τα οποία εκτιμάται ότι είναι ευκολότερα από τα περσινά.

Την ίδια στιγμή, στο σχόλιό του ο ΟΕΦΕ υπογραμμίζει ότι τα θέματα των Μαθηματικών είναι διατυπωμένα με σαφήνεια και εμφανώς ευκολότερα σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. “Οι υποψήφιοι που έχουν προετοιμαστεί συστηματικά, δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα και θα αριστεύσουν. Είναι φανερή η αλλαγή της πολιτικής της επιτροπής των εξετάσεων”. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι το εν λόγω μάθημα απευθύνεται πλέον σε υποψηφίους των ανθρωπιστικών σπουδών που επιθυμούν να εισαχθούν σε Παιδαγωγικά τμήματα.

Υπενθυμίζεται ότι τα μαθήματα, για τα οποία έχει καθοριστεί εξεταστέα ύλη κοινή για το παλαιό και το νέο σύστημα, συνεξετάζονται.

Το επόμενο ραντεβού των υποψηφίων, είναι την ερχόμενη Δευτέρα με Ιστορία και Φυσική Κατεύθυνσης.

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις θα ολοκληρωθούν την 1η Ιουνίου με την εξέταση στο μάθημα της Βιολογίας, ενώ οι βάσεις εισαγωγής θα ανακοινωθούν το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Μείνετε συντονισμένοι, καθώς το NEWS 247 σε συνεργασία με τα φροντιστήρια ” Στόχος ” και ” Θεσμός ” σάς μεταδίδουν καθημερινά τα θέματα και τις απαντήσεις σε όλα τα μαθήματα.

Πώς θα συνεχιστεί το πρόγραμμα των εξετάσεων.

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα