Πανελλήνιες 2017: Οι απαντήσεις στη Νέα Ελληνική Γλώσσα

Πανελλήνιες 2017: Οι απαντήσεις στη Νέα Ελληνική Γλώσσα

Δείτε τις απαντήσεις στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας, με το οποίο ανέβηκε την Τρίτη η "αυλαία" για τις φετινές Πανελλήνιες, για τα ημερήσια και εσπερινά ΕΠΑΛ

Τα επαγγελματικά λύκεια (ΕΠΑΛ) έκαναν φέτος το “ποδαρικό” στις Πανελλήνιες εξετάσεις, με τους υποψηφίους από τα ημερήσια και εσπερινά ΕΠΑΛ να εξετάζονται την Τρίτη, 6 Ιουνίου, στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας.

Οι μαθητές διαγωνίστηκαν στο απόσπασμα, με τίτλο “Παραινέσεις ενός πατέρα του καιρού μας”, από το βιβλίο του Γιώργου Θεοτοκά “Στοχασμοί και θέσεις” (τ. Β’, 1950-1966, εκδόσεις Εστία).

Οι εξεταζόμενοι, εκτός από τις ερωτήσεις γραμματικής, κατανόησης κειμένου και την περίληψη, κλήθηκαν να γράψουν ένα άρθρο, με θέμα τις συγκρούσεις μεταξύ εφήβων και ενηλίκων στο οικογενειακό περιβάλλον, τα ζητήματα που τις προκαλούν, καθώς επίσης και τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να ξεπεραστούν οι εντάσεις.

Δείτε τις απαντήσεις στα θέματα:

Νωρίτερα, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στην εκπομπή η “Φυλή των Φίλων” στο Ραδιόφωνο 24/7. ευχήθηκε “Καλή επιτυχία” στους υποψηφίους των Πανελλαδικών.

Ο υπουργός τόνισε, ότι πρόκειται για έναν “σημαντικό, αλλά όχι καθοριστικό για τη ζωή τους αγώνα” και έναν “σταθμό στην πορεία της κατάκτησης της γνώσης” και κάλεσε να τον αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία και ηρεμία.

“Όταν η διαδικασία αυτή ολοκληρωθεί, προτρέπω τους νέους μας να επιλέξουν τις σπουδές που πραγματικά θέλουν, γιατί για να πετύχεις στη ζωή πρέπει να κάνεις αυτό που αγαπάς. Ευθύνη της Πολιτείας είναι να δημιουργήσει προϋποθέσεις επαγγελματικής αποκατάστασης μέσα στο περιβάλλον της οικονομικής κρίσης. Και για αυτό εργαζόμαστε”, ανέφερε στο μήνυμά του ο κ. Γαβρόγλου.

Τέλος, ο υπουργός διαβεβαίωσε τους υποψηφίους, ότι το υπουργείο έχει διασφαλίσει το αδιάβλητο του συστήματος και στις φετινές εξετάσεις και ευχήθηκε “καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς και στους υπαλλήλους των υπηρεσιών του Υπουργείου που συμβάλλουν στην επιτυχή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων”.

Σκυτάλη παίρνουν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ

Αύριο Τετάρτη 7 Ιουνίου, τη σκυτάλη παίρνουν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, που θα εξεταστούν επίσης στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Πάντως, τα μαθήματα προσανατολισμού και οι επιδόσεις των υποψηφίων σε αυτά θα είναι εκείνα που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις βάσεις. Έτσι, ιδιαίτερο βάρος αναμένεται να δοθεί στη Βιολογία από τους υποψήφιους που ενδιαφέρονται για τις ιατρικές σχολές, στην Ιστορία, για τους υποψηφίους των Ανθρωπιστικών Σπουδών και τα Μαθηματικά και η Φυσική, για τους υποψηφίους που έχουν επιλέξει τον προσανατολισμό των Θετικών Σπουδών και εκείνον της Οικονομίας και Πληροφορικής.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι εφέτος η διαδικασία των εξετάσεων είναι απλή, σε σχέση με την περυσινή «σπαζοκεφαλιά» της παράλληλης διενέργειας εξετάσεων με δύο συστήματα, λόγω της μετάβασης από το παλιό στο νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα