Πανελλήνιες 2017: Θέματα και απαντήσεις σε Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά

Πανελλήνιες 2017: Θέματα και απαντήσεις σε Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά

Πάνω από 80.000 υποψήφιοι σε Γενικά Ενιαία Λύκεια διαγωνίζονται σε Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά, σε βασικά μαθήματα Προσανατολισμού και τους κύριους ρυθμιστές των βάσεων εισαγωγής. Σχόλιο για το επίπεδο δυσκολίας. Δείτε τις απαντήσεις

Με τις εξετάσεις μαθημάτων προσανατολισμού συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή, οι Πανελλήνιες εξετάσεις για τους υποψηφίους των γενικών Λυκείων.

Οι υποψήφιοι που έχουν επιλέξει τις Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, εξετάζονται στα Μαθηματικά. Οι υποψήφιοι που έχουν επιλέξει την ομάδα προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, εξετάζονται στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών.

Από τα φροντιστήρια ΣΤΟΧΟΣ μας ενημερώνουν ότι ως προς το γνωστό (Αρχαία), τα θέματα ήταν βατά και προέρχονται από το πρώτο βιβλίο της ύλης του Πλατωνικού Πρωταγόρα, που ωστόσο, εξετάζει ένα αρκετά ευρύ φάσμα της ύλης. Το ερώτημα Β2 ίσως ήταν περιττό, καθώς η απάντηση εμπεριέχεται στο ερώτημα Β1. Ενδιαφέρουσα ήταν η λεξιλογική άσκηση που εξετάζει τη γνώση των μαθητών με διττούς όρους”.

Ως προς το άγνωστο, τα θέματα χαρακτηρίζονται βατά και αντιμετωπίσιμα από τον προετοιμασμένο μαθητή.

“Επίσης διαθέτουν στοιχεία πρωτοτυπίας, αφού στη Γραμματική και το Συντακτικό τέθηκαν ερωτήματα που δεν έχουν ξανατεθεί στο παρελθόν, τα οποία όμως δεν αναμένεται να δυσκολέψουν τους μαθητές”.

Αργά το μεσημέρι της Παρασκευής, βγήκε έκτακτη ανακοίνωση από το Συντονιστικό της Διορθωτικής επιτροπής που κάνει δεκτές δύο απαντήσεις στο Ερώτημα Γ3 Β στη συντακτική ανακοίνωση του όρου.

Ιδιαίτερα απαιτητικά χαρακτήρισε η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) τα θέματα των Μαθηματικών, στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ήταν διατυπωμένα με σαφήνεια, αλλά δεν είχαν μεγάλο εύρος στην εξεταστέα ύλη και εστιάζονταν σε περιορισμένο μέρος της με επανάληψη όμοιων ερωτημάτων.

“Ήταν ιδιαίτερα απαιτητικά ως προς το περιεχόμενο, πιεστικά ως προς τον χρόνο και απευθύνονταν σε πολύ καλά προετοιμασμένους και ψύχραιμους μαθητές που έχουν εμπεδώσει σε βάθος την ύλη όλων των τάξεων, από το γυμνάσιο έως το λύκειο”, πρόσθεσε η ΟΕΦΕ. 

Υπενθυμίζουμε ότι όσον αφορά τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, από τις 10 έως τις 21 Ιουνίου, θα εξεταστούν στα μαθήματα ειδικοτήτων. Ειδικότερα, το Σάββατο, 10 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις για τα μαθήματα: Τεχνολογία Υλικών, Στοιχεία Ανατομίας-Φυσιολογίας ΙΙ, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης, Στοιχεία Μηχανών και Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις.

Να σημειωθεί ότι χθες Πέμπτη (8/6), οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάστηκαν στα Μαθηματικά τα οποία φαίνεται ότι δυσκόλεψαν αρκετούς μαθητές.

Για τα Γενικά Λύκεια οι Πανελλήνιες 2017 θα διαρκέσουν έως τις 19 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ έως και τις 21 Ιουνίου.

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΕ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

 

 

Πηγή Φωτο: Eurokinissi

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα