Πανελλήνιες 2017: Θέματα και απαντήσεις στη Βιολογία Προσανατολισμού και Γενικής Παιδείας

Πανελλήνιες 2017: Θέματα και απαντήσεις στη Βιολογία Προσανατολισμού και Γενικής Παιδείας

Με το μάθημα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας και Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών, ολοκληρώνεται η δεύτερη εβδομάδα στις Πανελλήνιες εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΓΕΛ. Ποιο ήταν το επίπεδο απαιτήσεων

Με την εξέταση στο μάθημα της Βιολογίας - Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού - ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή 16 Ιουνίου, η δεύτερη εβδομάδα στις Πανελλήνιες εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΓΕΛ.

Στην ουσία, η σημερινή είναι και η προτελευταία ημέρα εξετάσεων, αφού τη Δευτέρα, 19 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε Ιστορία και Μαθηματικά Γενικής Παιδείας, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των εξετάσεων.

Στη συνέχεια, από τις 22 έως τις 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων.

Από το φροντιστήριο ΘΕΣΜΟΣ και ως προς το επίπεδο δυσκολίας των σημερινών θεμάτων στη Βιολογία Θετικών Σπουδών, η βιολόγος Παρασκευή Αυγουλέα διευκρινίζει στο News 24/7 ότι: "Τα θέματα ήταν διατυπωμένα με σαφήνεια και καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της ύλης. Οι απαντήσεις απαιτούσαν από τους υποψηφίους κριτικό πνεύμα και σωστή διαχείριση του χρόνου των 3ωρών της εξέτασης".

Ως προς τα θέματα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας, η βιολόγος Παναγιώτα Δηλέ από το φροντιστήριο ΣΤΟΧΟΣ , εξηγεί ότι τα θέματα ήταν βατά και κατανοητά. "Εξετάζουν ευρύ φάσμα της ύλης με περιεκτικό τρόπο. Παρ' όλα αυτά, απαιτούν σωστή προετοιμασία και κατανόηση όλων των βιολογικών μηχανισμών που εξετάζονται".

Από την πλευρά της και η ΟΕΦΕ με σχετική ανάρτηση, σχολίασε τα σημερινά θέματα, αναλύοντας ότι: "Τα θέματα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας χαρακτηρίζονται μέτριας δυσκολίας με πρωτοτυπία στο Δ1 θέμα. Σίγουρα για να πετύχει ένας υποψήφιος το άριστα χρειάζεται να έχει εμπεδώσει εις βάθος την ύλη αλλά και οι μαθητές με μέτρια προετοιμασία θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα περισσότερα θέματα".

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Φροντιστών, τα θέματα της Βιολογίας Προσανατολισμού περιέχουν μεγάλη ποικιλία και αρκετά από αυτά καλύπτουν μεγάλο μέρος της ύλης. Χαρακτηρίζονται ως αρκετά "έξυπνα" και χωρίς απαίτηση σε μεγάλες αναλύσεις, πράγμα που μειώνει την ανάγκη "ξερής απομνημόνευσης".

"Ένας μαθητής που έχει κατανοήσει σε βάθος τα βιολογικά φαινόμενα θα πετύχει υψηλή βαθμολογία", καταλήγει η ΟΕΦΕ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ:

 

 

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ:

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πανελλήνιες 2017
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αναβολή Πανελληνίων μέχρι νεοτέρας σε Λέσβο και Χίο

Πανελλήνιες 2017: Θέματα και απαντήσεις σε Λατινικά, Χημεία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Πανελλήνιες 2017: Θέματα και απαντήσεις σε Ιστορία, Φυσική και Ανάπτυξη Εφαρμογών για Ενιαία Λύκεια

Ο υπερβάλλων ζήλος αλλοίωσε τον Θεοτοκά στις Πανελλήνιες

Πανελλήνιες 2017: Οι απαντήσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα για τα Ενιαία Λύκεια

SHARE:

24Media Network