Πανελλήνιες 2020: Ιδιαιτέρως απαιτητικά τα θέματα με το νέο σύστημα

Πανελλήνιες 2020: Ιδιαιτέρως απαιτητικά τα θέματα με το νέο σύστημα
Έναρξη Πανελλαδικών εξετάσεων σήμερα στα Γενικά Λύκεια της χώρας. Eurokinissi

Τα θέματα κρίνονται ιδιαιτέρως απαιτητικά, κυρίως σε ό,τι αφορά την επαρκή αποκωδικοποίηση των ερωτήσεων, σχολιάζει ο ακαδημαϊκός υπεύθυνος των φροντιστηρίων Πουκαμισάς.

 Απαιτητικά  ήταν τα ερωτήματα που κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων σε Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτενχία, σύμφωνα με τον Γιώργο Χρυσουδάκης, ακαδημαϊκό υπεύθυνο Ν. Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Ομίλου Πουκαμισά.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικα:

Το νέο σύστημα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις εγκαινιάστηκε με το μάθημα της Ν. Γλώσσας και Λογοτεχνίας, στο πλαίσιο της συνεξέτασης. Το κριτήριο αξιολόγησης που δόθηκε στους υποψηφίους αποτελούνταν από τρία συνολικά κείμενα, εκ των οποίων το ένα λογοτεχνικό (ποίημα του Τ. Πατρίκιου). Τα θέματα κρίνονται ιδιαιτέρως απαιτητικά, κυρίως σε ό,τι αφορά την επαρκή αποκωδικοποίηση των ερωτήσεων, ώστε οι μαθητές ν’ απαντήσουν στοχευμένα και αποτελεσματικά. Το αντίστοιχο κριτήριο αξιολόγησης για το παλαιό σύστημα, αποτελούνταν από κλασικές ερωτήσεις και απαιτούσε την προσοχή των μαθητών στην κατανόηση των πολλών πληροφοριών του κειμένου αναφοράς.

Ανάλυση των θεμάτων με το νέο σύστημα

Ανάλυση θεμάτων με το παλαιό σύστημα

Δειτε εδω τις απαντήσεις των θεμάτων 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα